Удосконалюємо знання рідної мови разом із ведучими радіогри «Чорним по білому»

24 жовтня 2023 року
НУБіП України

       Немовби тиха колискова матері, рідна мова залишається в серці людини завжди. Її тендітні паростки непомітно проростають у думках та спогадах кожного з нас... 

У рамках заходів Тижня української мови, ініційованих кафедрою журналістики та мовної комунікації24 жовтня у просторій аудиторії першого навчального корпусу зібралися студенти спеціальностей «Журналістика», «Ветеринарна медицина» та «Садово-паркове господарство», щоб дізнатися більше про те, як вивчати рідну мову, використовуючи ігровий формат.

Студенти отримали незабутні враження, нові знання й досвід, гарний настрій, а ще – з користю провели час разом із журналістками, ведучими популярної гри «Чорним по білому», яка понад десятиліття щотижня виходила в ефір Українського радіо.

На початку мовної гри авторки програми Ярина Скуратівська та Ніна Жежера поспілкувалися з учасниками заходу, пригадали кумедні історії, які траплялися з ними під час прямих ефірів, а також розповіли про призи для переможців змагання.

       

Далі учасники об’єдналися в команди – і почалася гра. Запитання й завдання змінювалися дуже швидко, потребували злагодженої командної роботи. І хоча в головах більшості учасників панувала справжня «завірюха» через бажання якнайшвидше дати правильну відповідь, кожен поглибив свої знання з української мови, а також поринув у цікаву атмосферу, наповнену дружнім спілкуванням і щирими емоціями.

   

   

Час минув непомітно. Наприкінці гри команди по черзі декламували рядки з поезій сучасних авторів, і найбільший «запас віршів» продемонстрували таки ветеринари.

Дев'ять чудових книг у яскравих палітурках невдовзі опинилися в руках щасливих студентів, які виявилися найбільш згуртованими й ерудованими.

   

Щиро радіємо за переможців! Дякуємо модераторові заходу Наталії Адамчук, а також ведучим гри Ярині Скуратівській та Ніні Жежері за чудово проведений час, цікавий досвід та можливість відчути себе частинкою дружної команди, яка любить рідне слово і прагне пізнавати його глибини.

Анастасія Загоруй,
студентка 3 курсу спеціальності «Журналістика»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook