Навчальна екскурсія для студентів факультету землевпорядкування: занурення в історію та сучасність Києва

24 жовтня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  Столиця України, Київ, завжди була епіцентром багатьох історичних подій. А коли йдеться про історію землеустрою, то це місто займає особливе місце в серцях фахівців. Історія землеустрою в Києві – це хроніка змін, яка відображає еволюцію міста від найдавніших часів до сучасності. Від часів Київської Русі, коли у «Руській Правді» Ярослава Мудрого були вперше сформовані принципи земельних відносин та охорони меж землеволодінь, до сучасного мегаполісу, де землевпорядні рішення впливають на життя мільйонів людей.

  Неформальна освіта у формі навчальних екскурсій дозволяє майбутнім інженерам-землевпорядникам зануритися в історію своєї професії, взаємодіяти з історичним та культурним контекстом місцевості, а також розвивати важливі м'які навички, такі як культурна комунікація і навчання в команді.
  Для заочників факультету землевпорядкування цьогорічна екскурсія, що відбулася 19 жовтня 2023 року, була не просто прогулянкою столицею. Під керівництвом завідувача кафедри землевпорядного проектування, професора Андрія Мартина та доцентки Людмили Кольоси, вони дослідили історію та сучасні проблеми землеустрою, а також дізналися про роль Києва у формуванні наукової землевпорядної думки. На прикладі готелю "Салют", студенти дізнавалися, чому потрібен 3D-кадастр нерухомості. Через історію будівлі колишнього Київського іподрому майбутні землевпорядники взнали про ключові віхи розвитку землевпорядної науки в Україні. Студенти дізналися про значення обелісків у вимірах діаметру Землі та особливості геодинамічних процесів на дніпровських схилах. Згадали і про історичний контекст регулювання прав на землю за часів Київської Русі і важливість місцевості Берестово, а також багато інших цікавих фактів.
  
  Найголовніше в таких екскурсіях – це можливість відчути глибокий історичний контекст землеустрою, зрозуміти його історію та важливість для суспільства. І саме такі навчальні заходи, сповнені пізнавальних відкриттів, формують в студентів не лише професійні навички, але й глибоку повагу до своєї майбутньої професії.
 
Людмила Гунько,
доцентка кафедри землевпорядного проектування

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook