Спільнота кафедри міжнародних відносин та суспільних наук у вирі подій міжнародного дискурсу

26 жовтня 2023 року

Викладачі та студенти кафедри міжнародних відносин та суспільних наук намагаються максимально бути дотичними та слідкувати за сучасними трендами у сфері міжнародних відносин, орієнтуватися у бурхливому різноманітті інформаційних потоків, що вирують навколо. Так, 25 жовтня 2023 р. спільнота кафедри долучилася до онлайн-вебінару «Чилі: основні тренди у внутрішній і зовнішній політиці». Організатор дійства – Мережевий аналітичний центр в сфері зовнішньої політики і міжнародної безпеки. Захід відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» за активної участі політичних та громадських діячів. Серед яких Юрій Дюдін, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Аргентинській Республіці у 2013-2019 рр., Руслан Спірін, український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України у ряді країн Латинської Америки, Володимир Лакомов, український дипломат та посол, Олександр Сливчук, представник Центру трансатлантичного діалогу, координатор програми співпраці з Іспанією та Латинською Америкою та багато інших. Модератором заходу стала Наталія Шевченко, директорка програми Латинської Америки та Карибського басейну.

Від початку повномасштабного вторгнення Чилі, відзначилася своєю активною та послідовною підтримкою України в боротьбі проти російської агресії. Чилійський президент, соціаліст, Габріель Боріч у своїх промовах неодноразово засуджував дії росії та наголошував на підтримці України. «Те, що відбувається в Україні є неприпустимою імперіалістичною загарбницькою війною, яка порушує міжнародне право… Сьогодні це – Україна, завтра [жертвою] може бути будь хто з нас…», - говорить Г. Боріч. Сьогодні Україна прагне поглибити співпрацю із країнами Латинської Америки, і Чилі могла б стати одним із ключових партнерів в регіоні. Для того, аби формувати більш якісний конструктивний діалог з Республікою Чилі, українській стороні необхідно більш детально дослідити особливості внутрішньої та зовнішньої політики країни за півторарічний термін адміністрації Г. Боріча.

Серед дискусійних питань вебінару: Особливості внутрішньої політики Чилі: протиріччя між правлячими силами та опозицією; Особливості зовнішньої політики Чилі за адміністрації Г. Боріча; Ключові партнери (політичні / торговельні); Основні напрямки співпраці України та Чилі; Стратегія розвитку українсько-чилійських відносин; Чи може Республіка Чилі виступати «містком» для налагодження співпраці з іншими країнами регіону?

     

Також, того ж дня долучилися на запрошення нашого постійного партнера, Київської школи дипломатичних мистецтв, й на презентацію книги Луїджі Трояні. Онлайн-зустріч проходила за темою спілкування «The diplomacy of arrogance. Powers and the international system in the 21st century». Презентація відбулася за участі автора – професора міжнародних відносин, історії та політики ЄС у Папському університеті Святого Томи Аквінського (Ангелікум)у Римі (Італія) Луїджі Трояні і директора Італійського культурного інституту в Києві Едоардо Крісаффулі. Модератором заходу став завідувач кафедри філології гуманітарного факультету УКУ, доктор філологічних наук, професор Олександр Пронкевич.

     

     

Перед нашими майбутніми фахівцями відривається широке поле для діяльності!

 

 

 

Людмила Лановюк,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook