Інформаційна гігієна, або Як не залишитися «без копійчини в комірчині»

25 жовтня 2023 року
НУБіП України

     У межах загальноуніверситетського проєкту «Ярмарка професій - 2023» відбулася гостьова лекція та консультування працівників Київського міського центру зайнятості для майбутніх журналістів. Зустріч провели фахівці закладу Оксана Шубіна та Тамара Назарок.

На захід було запрошено усіх охочих, проте основний фокус зберігався на студентах-журналістах.  В аудиторії зібралися як молодші курси, так і старші, адже тема була як ніколи актуальною.

Обговорювали тему «Інформаційна гігієна під час війни», а підтемою була обережність у виборі перших підробітків. Студенти ознайомилися з ризиками, на які вони можуть натрапити під час працевлаштування, ще раз перевірили своє вміння розрізняти достовірну інформацію та фейки, дізналися, як «не куплятися» на оголошення з обіцянками «золотих гір» за крихту праці та ін.

Нас, студентів, вразила фаховість гостей на сучасному ринку праці, широка обізнаність, толерантність та привітність. Студенти пройшли тестування на визначення своєї схильності до певного виду професій, отримали фаховий коментар за результатами відповідей. Звісно, саме артистичний тип професій був найулюбленішим серед студентів-журналістів.

Гості відповідали на запитання студентів, консультували їх щодо пошуку роботи та давали корисні поради. Оксана Шубіна поінформувала студентів про Академію української преси та інформаційні портали, які будуть корисними для майбутніх журналістів.

Також представники Київського міського центру зайнятості поінформували про роботу центру, розповіли, які послуги надають, у тому числі й для студентів.
Студенти активно брали участь у дискусії, ставили запитання й так само охоче відповідали за запитання гостей. Було детально, але водночас і доступно роз’яснено безліч проблемних запитань щодо інформаційної гігієни. Запитання про те, як не потрапити у пастку шахраїв, перейшло в поради, навіть невеличкий майстер-клас від експертів, як правильно підібрати собі підробіток й не залишитися після цього «без копійчини в комірчині».

Загалом зустріч відбулася на одному диханні, цікаво й не без гумору, тому студенти покинули аудиторію в чудовому настрої, попри затяжний дощ, винісши з неї неоціненний досвід та знання.

Зустріч була неймовірно корисною, а ми можемо запевнити, що співпраця з Київським міським центром зайнятості тільки розпочалася!

Єгор Касенюк, Олександра Мордавченко (фото),
студенти спеціальності «Журналістика»


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook