Море позитивних вражень та емоцій від перегляду шоу CIRQUE DU SOLEIL у студентів-харчовиків

25 жовтня 2023 року

    Безкоштовна годинна вистава з цирком Сонця (Cirque du Soleil) відбулася за участі студентів 4 курсу спеціальності «Харчові технології» в онлайн форматі. Про цей цирк чули багато, і славиться він дуже яскравими та красивими шоу. Навіть в Україні він декілька разів виступав. Проте не завжди є така можливість відвідати цей захід, бо виникає багато причин, а найголовніша, напевне, полягає у вартості квитків. Проте завдяки сучасним технологіям і останнім подіям в світі пандемії у людей, і зокрема у студентів, є така унікальна можливість побувати в різних куточках світу, подивитися на вистави, які коштують величезних грошей, відвідати Лувр в Парижі чи інший музей в Америці без особливих зусиль і головне безкоштовно.

    Для розширення свого кругозору та культурного розвитку наставник групи, доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Марія Жеплінська запропонувала своїм студентам подивитися одну з таких вистав. І очікування від перегляду виявилися немарними.
     Глядачам доступна постановка Amaluna про казковий світ, де панують жінки, а також фрагменти шоу Bazzar та Volta, фрагменти шоу KURIOS - Cabinet of Curiosities та багато іншого. Cirque du Soleil заснований у 1984 році Гі Лаліберте та Жилем Сент-Круа та базується в Монреалі (Канада). Зараз — це найвідоміший і найзатребуваніший цирк у світі, який категорично відмовився від використання в своїх програмах тварин.
     Після перегляду вистави на кураторській годині зі студентами було обговорено побачене та почуте. І ось деякі відгуки студентів.
     Аня Добренко із позитивним настроєм не могла відвести подих від побаченого і її вердикт такий: «Артисти цирку вражають акробатикою, що кидає виклик гравітації в поєднанні з унікальними навичками фігурного катання. А інтерактивні ефекти, візуалізація та світловий дизайн заворожують, напевне, усіх. Мене так точно!»
     «Сучасні проекційні і мультимедійні технології, світловий і звуковий супровід, масштаби сценічного простору... Сьогодні Du Soleil - це не просто цирк зі світовим ім'ям, а справжня імперія вражень» - слова Андрія Проскури.
     «А мені до вподоби різнокольорова гама костюмів. Це ж скільки треба тканини і грошей вкласти в кожну виставу. Навіть не можу уявити собі, хоча знаю дещо з пошиття костюмів» - із захопленням відповіла Діана Худя.
     Тетяна Хоменко вважає, що це унікальна постановка на межі фізичного театру та цирку, комедії та магії, що поєднує циркове мистецтво та фігурне катання в єдине шоу на льодовій арені, яка спеціально створюється на сцені кожного залу. У циркових шоу ніколи не задіяні тварини – і це принципова позиція Cirque du Soleil.
     «Для мене Цирк Дю Солей - всесвітньо відомі шоу-програми, в яких циркове мистецтво поєднується з музикою, дизайном, хореографією та навіть фігурним катанням. А чого вартує подивитися шоу на воді. І дуже чудово, що ми зараз маємо таку можливість побачити все з використанням комп’ютерних технологій» - зазначила наостанок Ірина Журавська.
     Кожна постановка – подорож в світ фантазій для дітей і дорослих! У шоу беруть участь професійні актори, акробати, фігуристи, еквілібристи, фокусники, клоуни, фігуристи.
     Тільки вдумайтеся: всього у трупі понад 4000 людей! Тому команда Дю Солей може проводити шоу одночасно в декількох містах і країнах.
     2011 року цирк виступав у Києві із шоу Saltimbanco, та знову відвідав місто у лютому 2020 та червні 2023 року.
     Можемо пишатися українцем - солістом цирку Віктором Кіктєвим, який народився і почав вивчати циркове мистецтво у Прилуках, а зараз жонглер-еквілібрист і працює в шоу цирку.
     Програма цирку розповідає історію самопізнання і занурює у світ власної уяви. Шоу запрошує залишити повсякденну дійсність та поринути у світ фантазій з візуальними прийомами, що захоплюють подих в оригінальному музичному супроводі.
     Шоу, які представлені цирком і які кожного року виступають з новою програмою, рекомендовано для глядачів будь-якого віку. Тому рекомендуємо всім поринути в світ красивого, видовищного і вражаючого, як це зробили ми!
 
 

Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook