Першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відвідали Національну бібліотеку України імені В. І. Вернадського

17 жовтня 2023 року

Бібліотеки – це скарбниці всіх 

багатств людського духу.

    Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського — головна всеукраїнська книгозбірня, загальнодержавний комплексний бібліотечно-інформаційний, науково-дослідний, науково-методичний та культурно-просвітницький центр, найбільше за обсягом документно-інформаційних ресурсів книгосховище України. Одна з найбільших національних бібліотек світу.

   13 жовтня студенти першокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом із наставником академічної групи Тетяною Розбицькою відвідали головний науково-інформаційний центр держави, найбільшу бібліотеку України, Національну бібліотеку імені В. I. Вернадського.
 
     У величезному приміщенні бібліотеки зібрано фонди бібліотечних та історичних колекцій, а також фонд Президентів України. У бібліотеці зберігається і використовується вченими та пересічними громадянами понад 15,8 млн одиниць документів, що зберігаються та є універсальними як за змістом, так і за видами документів зберігань. Відвідувачі бібліотеки можуть скористатися двома читальними залами - залом гуманітарних і природничих наук. Фонди Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського — національна культурна спадщина України.
 
    
    Інформаційне обслуговування здійснюється в 16 галузевих та спеціалізованих залах основного бібліотечного комплексу (нових надходжень, вітчизняної й зарубіжної періодики, довідково-бібліографічних видань, публікацій ООН, Австрійської, Іранської бібліотек, дисертацій та видань на мікроносіях, картографічних видань, бібліотекознавчої літератури), а також у дев'яти залах корпусу по вул. Володимирській, 62, де розміщено найбільше в Україні зібрання газет, фонди рукописів, стародруків і рідкісних видань, естампів і репродукцій, нотних видань, бібліотечних зібрань та історичних колекцій, зібрання юдаїки, а також значна частина Архівного фонду Національної академії наук України. Фонди рукописів, стародруків, рідкісних видань, історичних колекцій, архівний фонд та депозитарій НБУВ занесено до переліку наукових об'єктів, що становлять національне культурне надбання України.
     Інформація розташована на різних носіях — від клинописних табличок і єгипетських папірусів до книг, журналів, продовжуваних видань, колекцій карт, нот, образотворчих матеріалів, рукописів, стародруків та рідкісних видань, газет, електронних бібліографічних баз даних та цифрового ресурсу книжкової культурної спадщини.
  
     Бібліотека має найповніше в Україні зібрання пам'яток слов'янської писемності та рукописних книг 10–12 ст., писемні пам'ятки культур різних народів, архіви та книжкові колекції видатних діячів української й світової науки та культури, в тому числі видатних українських письменників 19–20 ст., загальним обсягом близько 600 тис. одиниць зберігання.
    Студенти, 1 курсу, 3 групи факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, були в захваті від екскурсії, яку провела співробітниця бібліотеки Антоніна Шеремет. Це просто скарбниця знань та інформації. Екскурсія була настільки цікавою, що дві години минули дуже швидко. Саме ця бібліотека є найкращою та найбільшою в нашій Україні, саме тому її хочеться відвідувати та пізнавати нове. 
    Ми вдячні адміністрації бібліотеки та Антоніні Шеремет за можливість побувати в головному науково-інформаційному центрі нашої держави та познайомитися з тими куточками бібліотеки, які бачить не кожен відвідувач.
     Читайте! І нехай у вашому житті не буде жодного дня коли б ви не прочитали хоча б сторінки з нової книги.
 
Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook