Студенти ННІ неперервної освіти і туризму відзначили Міжнародний день кухаря та провели змагання з приготування борщу

26 жовтня 2023 року

   Відповідно до програми дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» студенти 2 курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на лабораторних заняттях за темою «Технологія супів» готували головну українську страву – борщ. Український борщ є своєрідним етнокультурним феноменом, символом нашої національної культури. Саме український борщ у 2022 році увійшов до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО і його віднесено до здобутків світової кулінарії. Приготування борщу було присвячено до Міжнародного дня кухаря, який відзначають у всьому світі 20 жовтня.

  Під керівництвом доцента кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Ткаченко Л.В. студенти провели змагання з приготування українського борщу. Рецептуру класичного борщу удосконалили з урахуванням своїх уподобань та родинних традицій. Під час занять кожна команда працювала завзято та намагалася вкласти у свій борщ частинку души. На дегустацію було представлено: «Борщ козацький», «Борщ добрий», «Борщ студентський», «Борщ від Дениса», «Борщ по-домашньому», «Бабусин борщ».

  

  Результати показали високий рівень органолептичних показників приготовлених борщів, а сума балів за критеріями оцінювання у всіх страв була практично однаковою. Студенти на лабораторних заняттях підвищили свій професійний рівень, насолодилися смаками різних борщів і готуються до опрацювання наступних тем курсу.


Любов Ткаченко,
доцент кафедри
готельно-ресторанної справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook