Міжнародна осіння школа “Єдине здоров’я - цілісний підхід до безпечності харчових продуктів (здобутки, можливості, ризики)”

26 жовтня 2023 року

25 жовтня 2023 року в рамках реалізації проекту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Модуля Жанна Монне «Інтеграція політики та засад Єдиного здоров’я ЄС в Україні» почала свою роботу Міжнародна осіння школа “Єдине здоров’я - цілісний підхід до безпечності харчових продуктів (здобутки, можливості, ризики)”, яка присвячена 100-річчю кафедри М’ясознавства та 140-річниці від Дня народження Антона Калениковича Скороходька. Захід проходить у змішаному форматі: офлайн та онлайн. Всі охочі учасники та запрошені гості знаходились в конференц-залі факультету ветеринарної медицини, а інші учасники мали можливість доєднатись в режимі відеозв’язку з використанням платформи Zoom.

Відкриття заходу розпочав в.о. завідувача кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька, кандидат ветеринарних наук, доцент Соломон В’ячеслав Віталійович. З вітальним словом виступив декан факультету ветеринарної медицини НУБіП України Цвіліховський Микола Іванович, а також начальник науково-дослідної частини Університету Отченашко Володимир Віталійович. Проведено першу сесію “Гігієна тварин на фермах - важливіша, ніж будь-коли раніше” “Від “Медицина лікує людину, а ветеринарія - людство” до концепції “Єдине здоров'я””.

Були представлені різні доповіді, насамперед згадали історію розвитку та становлення кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька, виступили: професор Захаренко Микола Олександрович з доповіддю “Професор А. К. Скороходько - основоположник гігієнічної науки і практики (до 140-річчя від дня народження)” та професор Якубчак Ольга Миколаївна з доповіддю “Від кафедри м’ясоведення, холодильної справи і утилізації тваринних продуктів - до кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька”.

Виступили інші співробітники кафедри та запрошені гості з Одеського державного аграрного університету, Білоцерківського державного аграрного університету, Інститута Фрідріха Леффлера (Німеччина).

Пізнавальним був проведений майстер клас по використанню Люмінометра для визначення гігієнічних показників виробничих середовищ, який викликав зацікавлення та цілий ряд запитань у присутніх.

26 жовтня Осіння школа продовжить свою роботу, друга сесія буде присвячена підходам до оцінки ризиків на засадах Єдиного здоров’я.

 

Юлія ГРИБ, асистент кафедри
ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook