Ректорат: результати проміжної атестації, міжнародна діяльність та наповнення спецфонду.

24 жовтня 2023, 10:30
  24 жовтня 2023 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене поточним питанням життєдіяльності університету. Відкриваючи засідання, ректор коротко проінформував членів ректорату про початок навчального семестру в Україно-китайському університеті біоресурсів, де до викладання вже долучилися наші науково-педагогічні працівники.

 

  Про результати проміжної атестації доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Загальний показник тих, хто успішно пройшов атестацію, по всьому університету – 77%. Понад 3 тисячі студентів мають не атестацію з одного й більше предмета. Головним завданням є з’ясувати причини, знайти спільні шляхи вирівнювання ситуації, доскладання тем і модулів, аби до екзаменаційної сесії підійти без боргів. Деканати та дирекції мають провести засідання старостатів, з’ясувати всі обставини індивідуально і в разі потреби надати допомогу тим, хто її потребуватиме. Прийнято рішення повторно розглянути це питання на засіданні ректорату за два тижні.

 

  Підсумки першого етапу відбору наукових проектів молодих вчених представив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко. Активними у науковій роботі були представники факультету конструювання і дизайну, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, лісового і садово-паркового господарства. Загалом конкурсною комісією було відібрано вісім проектів, які братимуть участь в конкурсі на фінансування.

 

  Про результати діяльності госпрозрахункових підрозділів за 9 місяців доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Станом на сьогодні план виконаний на 80%, що дає надію на його повну реалізацію до кінця року. Разом з тим, враховуючи воєнний стан, завдання, поставлені госпрозрахунковим підрозділам, є збалансованим, а не амбітним. Вадим Ткачук звернув увагу на надходження від науково-дослідної роботи, де також план надходжень виконаний на 90%. Разом з тим, вчергове постало питання доцільності функціонування підрозділів, які не заробляють жодної копійки. Ректорат прийняв рішення продовжити активну роботу із залучення позабюджетних коштів, наукового супроводу та консультування.

 

  Начальник відділу аспірантури Віталій Вакуленко доповів про стан та розвиток освітньо-наукового процесу підготовки здобувачів аспірантури з Китаю. Наразі навчається 46 аспірантів з Китайської народної республіки. Наступного року також очікується набір не менше 30 осіб. Відповідно виникає потреба посилення організаційної складової їхнього супроводу. У рішенні ректорату сформовані потреби в зміні штату, продовження співпраці з представниками китайських партнерів-контрактерів тощо.

 

  Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про старт опалювального сезону. Гуртожитки вже з теплом, навчальні корпуси будуть під’єднані відповідно до погодних умов. Також на постійному контролі ситуація з тарифами на енергоносії, воду. Фахівцями господарської служби розроблені комплексні заходи на випадок блекауту, створені запаси води, палива, дров, генераторів, булеріанів тощо. Визначені пункти обігріву, де крім необхідного буде забезпечений доступ до інтернету. Фахівцями проведене обстеження вікон, особлива увага гуртожиткам, що знаходяться по вулиці Юлії Здановської. Визначені аварійні вікна, оголошений тендер і після проведення закупівель – їх буде замінено, відремонтовано, відрегульовано.

 

  Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова закцентувала на оновленні акантів доступу до Webex. Їхня кількість зміниться зі 330 до 100. У спеціальному оголошенні на офіційному сайті університету будуть детальні інструкції щодо оновлення акантів та використання інших сервісів.

  Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко представив аналіз невикористаних відпусток науково-педагогічними працівниками. 355 викладачів мають понад 6,8 тисяч днів відпусток. Аналіз в розрізі факультетів та ННІ буде наданий деканам та директорам з метою ознайомлення з ним науково-педагогічних працівників та рекомендації використати відпустки ще в цьому році, адже у частини викладачів вже в листопаді та на початку грудня завершується навчальний семестр, відповідно є можливість відпочити.

 

  Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на підготовці звітів про діяльність підрозділів у 2023 році, а 22 грудня відбудеться конференція трудового колективу, де буде заслуханий звіт ректора Станіслава Ніколаєнка.

  Підбиваючи підсумки, ректор озвучив ряд спільних завдань. Перше, підтримка Україно-китайського університету біоресурсів, залучених у викладанні науково-педагогічних працівників. Друге, підписаний акт перевірки Рахункової палати, в якому визнаний високий рівень проведення фінансово-бухгалтерської роботи. Третє, маємо організовано завершити навчальний семестр, мінімізувати втрати, використати час, що залишився на ліквідацію боргів і поліпшення знань. Четверте, провести розрахунки відповідно до нової моделі фінансування вищої освіти. П’яте, до Дня працівників сільського господарства прийнято рішення преміювати науково-педагогічних працівників та співробітників в межах визначених сум за поданням деканів факультетів та директорів ННІ. Шосте, за поданням ННЦ виховної роботи та соціального розвитку відзначити студентів з нагоди Міжнародного дня студента. Сьоме, 9 листопада відбудеться День відкритих дверей для випускників шкіл, 16 листопада – коледжів.

 

  Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook