Кафедра міжнародних відносин організувала круглий стіл з нагоди 79-річчя визволення України від фашистських загарбників

25 жовтня 2023, 18:58

День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України. Свято встановлене відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…».
Цей день нагадує про одну з найбільш трагічних сторінок нашої історії – нацистську окупацію, яка кривавими смерчами пронеслася нашою країною і забрала десятки мільйонів життів; про неоціненний вклад українського народу в боротьбі з нацизмом, про героїчні подвиги та мужність, про мільйонів життів та скалічених доль, і про біль, який залишиться в серці кожного українця назавжди.
79 років тому мільйони наших співвітчизників віддали своє життя, щоб більше ніколи не повернулися часи воєнних жахіть та поневолення на українській землі. 79 років тому нацистських окупантів було вигнано з української землі, але на жаль реалії сьогодення знову викарбовують у нашій свідомості страшне слово – війна.

25 жовтня у Національному університеті біоресурсів і природокористування України у змішаному форматі відбулося засідання круглого столу: «79-річчя визволення України від фашистських загарбників». Організатором заходу виступила кафедра міжнародних відносин і суспільних наук. Модератором був доцент кафедри Богдан Грушецький.

Круглий стіл об’єднав представників різних ЗВО і спеціальностей. НУБіП України представляли студенти, що навчаються за спеціальностями «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Ветеринарна медицина», «Землевпорядкування», «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», «Транспортні технології». З доповідями виступили студентки групи МВ-21001 Каріна Тимощук, Юлія Кравченко, Софія Ковальова та МВ-21002 Дар’я Коноваленко, Анастасія Чулакова, Вероніка Вебер. Активними учасниками заходу стали Єгор Березін і Сергій Макарішин - студенти Чорноморського національного університету імені Петра Могили (м. Миколаїв), що навчаються за спеціальністю «Історія та археологія», а також Софія Войтович і Анастасія Устенко – студентки ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України», що представляють спеціальності «Агрономія» та «Фінанси, банківська справа та страхування».

З вітальним словом до учасників звернулися завідувачка кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Вікторія Хвіст, а також завідувачка кафедри історії Чорноморського національного університету імені Петра Могили Ірина Міронова.
У ході засідання учасники круглого столу представили тематичні презентації щодо перебігу військових подій, вигнання німецьких окупантів та звільнення України від загарбників. Тематика засідання була розподілена на відповідні етапи: окупаційний період та вигнання німецько - фашистських загарбників, післявоєнні події (формування західного кордону України, її вступ до ООН), регіональні аспекти визволення Києва та Миколаєва.

Усі присутні на засіданні круглого столу присвяченого 79-річниці визволення України від німецько - фашистських загарбників, отримали змістовну, цікаву історичну інформацію про життя, боротьбу, шлях визволення та становлення Української держави. Пам’ятаємо минуле та продовжуємо боротьбу супроти уже російських окупантів у сьогоденні.
Кожен українець усвідомлює, відчуває та розуміє справжню біль та сутність війни, вшановуючи загиблих українців під час Другої світової війни ми також сьогодні вшановуємо героїчні подвиги наших мужніх воїнів, які ціною власного життя ведуть важку боротьбу проти збройної агресії росії в Україні.
Отже боротьба за незалежність України продовжується. Наші воїни відчувають на собі справжню війну, виборюють свободу та захищають українські кордони від ворога. Завдяки вам, відданим Україні та її народу захисникам, українська земля завжди буде сильною та незалежною!
Українці зрозуміли: що б не робили окупанти, як би вони не намагались зламати дух України, українці повинні триматись, бути мобілізованими і повністю зосередженими на тому, що необхідно для перемоги, думати, як ще можна допомогти обороні України. Збройні Сили України – лише передовий загін спільної боротьби. Захист Батьківщини — обов’язок всього Українського народу. Кожен українець на своєму місці має спокійно робити свою справу, наближаючи Перемогу.
Вічна слава усім захисникам! Миру і злагоди, міцного здоров’я й благословення кожному українцю!

 

 

Людмила Радченко, Богдан Грушецький,
доценти кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook