Колектив кафедри фінансів відвідав Музей української домашньої ікони та старожитностей в історико-культурному комплексі «Замок Радомисль» та етнографічний музей-скансен «Українське село»

27 жовтня 2023, 12:21
     В сучасних умовах стрімкого розвитку подій, військового стану, емоційних потрясінь та важливості постійної моральної підтримки студентів та викладачів постає необхідність протидії емоційному вигоранню, тобто синдрому постійної втоми та емоційного виснаження.  
 
      Саме тому колективом кафедри фінансів НУБіП України на чолі із завідувачем, д.е.н., професором Наталією Швець  було відвідано приватний музейний комплекс, створений в місті Радомишлі (Житомирська область) українським лікарем і громадським діячем Ольгою Богомолець, що містить у собі єдиний в Європі Музей української домашньої ікони та ландшафтний парк. В експозиціях і фондах комплексу представлені також колекції предметів сакрального мистецтва і церковного начиння, а також українських і європейських старожитностей.
 
 
    Окрім цього, колектив завітав до етнографічного комплексу “Українське село”, метою створення якого є прагнення відродження у пересічного українця любові до свого українського духовного коріння. Із захопленням було відвідано музей, що займає частину території комплексу в тіні лісового парку і складається з 6-ти автентичних хат, бережно перевезених з різних регіонів України: Гуцульщини, Півдня, Поділля, Полісся, Середньої Наддніпрянщини та Слобожанщини. Навколо хат розташовані господарські споруди, майстерні. Компактне розміщення музейних споруд дало можливість з задоволенням оглянути весь музей, здійснюючи подорож в часі та просторі.
 
Максим Клименко,
асистент кафедри фінансів
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook