До 10-ти річчя Хорольського ботанічного саду

12 жовтня 2023, 9:00

 На базі Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії відбулася Всеукраїнська науково- практична конференція з нагоди десятиріччя з дня створення Хорольського ботанічного саду «Теоретичні та прикладні аспекти вивчення, збереження та збагачення фіторізноманіття у науково-дослідних установах та навчальних закладах України».


У роботі конференції взяли участь професор кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка доктор сільськогосподарських наук Володимир Меженський та доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції кандидат біологічних наук Людмила Меженська.
Хорольський ботанічний сад є наймолодшим ботанічним садом України. Одним з основним напрямків його роботи є інтродукція, вивчення та розмноження плодових культур, зокрема рослин субтропічної кліматичної зони. За умов Лісостепу України в ботанічному саду успішно вирощують смоківницю, зизифу, хурму та інші теплолюбні культури світового значення.
Науковці НУБіП України тісно співпрацюють з фахівцями молодої установи надаючи консультативну та матеріальну допомогу у формування колекцій плодових дерев та кущів. У порядку обміну цінні зразки насінного та вегетативного матеріалу мигдалю, хурми та зизифи з Хорольського ботанічного саду залучено для розширення колекцій в НУБіП України.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook