Затвердження тем аспірантів 1-го року навчання на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології.

25 жовтня 2023 року

  13 жовтня 2023 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології пройшла наукова рада на якій відбулося затвердження тем здобувачів наукового ступеня доктора філософії. У вересні наукова родина факультету радо зустріла 16 аспірантів 1 року навчання із них: 4 на спеціальність 101 «Екологія», 6 на спеціальність 202 «Захист і карантин рослин», 6 на спеціальність 091 «Біологія та біохімія».

 

  Наукова рада працювала у складі: голова наукової ради факультету, професор Юлія Коломієць, секретар ради, доцент Валерія Бондарь, члени ради, професори Микола Доля, Оксана Кляченко, Микола Лісовий, доцент Мирослав Піковський.

 

   На засіданні були присутні наукові керівники, зокрема доценти Олена Наумовська, Оксана Сикало, доктор сільськогосподарських наук Ярослав Чабанюк, які підтримували своїх аспірантів, коментували обрані теми для наукової роботи. Атестація розпочалась зі вступного слова професора Юлії Коломієць, яка коротко розповіла про процедуру проходження атестації та побажала аспірантам бути наполегливими й терплячими, адже попереду багато роботи.

 

 
  Декан Юлія Коломієць разом з членами наукової ради активно дискутували й обмінювалися думками щодо формулювання тем дисертаційних робіт, актуальності та відповідності напрямам наукових досліджень кожної з кафедр. Після жвавих обговорень теми затвердили, мету розглянули, завдання окреслили. Атестаційна комісія прийняла рішення, що деякі теми затверджують без зауважень, декілька тем потребують внесення корективів, а над ще одною темою аспіранту та науковому керівнику рекомендували попрацювати. Загалом, комісія зауважила, що теми вибрані обґрунтовано, з урахуванням всіх побажань, актуальних тенденцій та відповідають напрямам досліджень факультету.

 


  Слід зазначити, що спектр майбутніх досліджень аспірантів досить широкий та буде проводитися від Київської до Миколаївської областей. Аспіранти разом з керівниками готуватимуть роботи на основі результатів власних досліджень, які вони планують проводити, як в польових умовах, так і в лабораторних, використовуючи власну базу отриманих знань і навичок, а також потужну матеріально-технічну базу факультету.
  Бажаємо аспірантам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології успіхів й творчої наснаги у подальшій роботі над написанням дисертації!

Наталія Батрак

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook