Національний диктант єдності згуртував нубіпівську родину!

27 жовтня 2023, 18:45
НУБіП України

     27 жовтня Україна святкувала День української писемності та мови. Уже понад тридцять років поспіль День української писемності та мови – гордо має статус державного свята. У цей важливий день усі українці з різних куточків країни та із закордоння, від звичайних громадян до відомих зірок, політиків, об’єднуються під час написання Національного диктанту єдності!

Щороку диктант пишуть у всіх закладах вищої освіти, бібліотеках та закладах середньої освіти, привчаючи дітей до патріотизму та формування в них ідентичності, як окремої неповторної нації зі своєю неподільною мовою, писемністю і традиціями. Цього року диктант писали не лише діти на вчителі, а й наші захисники, сидячі в окопах, під звуки ракет та дронів.

Радіодиктант завжди звучить у прямому ефірі на телебаченні України з читачем тексту, якого щоразу дуже ретельно обирають. Цього року автором тексту була лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко, а читав текст український театральний режисер, актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

Національний університет біоресурсів і природокористування України взяв участь у написанні диктанту, залучивши при цьому викладачів, завідувачів кафедр, деканів та студентів. Процес написання радіодиктанту пройшов дуже серйозно та відповідально, з нотками позитиву, між паузами тексту, таким чином в університетському колективі покращилась дружня та довірлива атмосфера, що ще більше в майбутньому налагодить навчальний процес між викладачами та студентами. Після написання диктанту всі, хто бажав, змогли відправити на перевірку свої роботи і дізнатись про рівень своїх знань із української мови. Автор найкращої роботи отримає заслужений приз.  

   

     

   

Диктант писали в багатьох аудиторіях університету. Завідувачка кафедри культурології Ірина Майданюк писала диктант зі студентами в онлайні.

Доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Наталія Адамчук та доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації Олена Балалаєва долучили до цього дійства  студентів факультету ветеринарної медицини, і в корпусі 12 також запанувала атмосфера свята рідної мови. 

   

   

   

Загалом учасники були задоволені та усміхнені після написання диктанту, хоча я запитала враження від написання роботи в однієї зі студенток НУБіП. «Насправді, я писала диктант вперше, бо раніше ніколи не було вільного часу, проте дуже хотілось. Особисто я дуже чекала цьогорічного диктанту, дізнавшись, що читачем буде актор мого улюбленого фільму «Довбуш», який я переглядала не один раз. Стосовно складнощів, то для мене були не зрозумілими паузи Олексія в розставленні розділових знаків. Хоча в цілому мені все сподобалось, я не впевнена в своїх силах, тому відправляти текст на перевірку не хочу, проте спробувавши, тепер буду щорічно писати диктанти для покращення своїх знань», – запевнила студентка-журналістка Йордана Курганевич.

А ще студенти-журналісти аплодували, коли побачили в ефірі Галину Бабій, ведучу Суспільного, яка напередодні була в гостях у нашому університеті, зустрічалася зі студентами, відвідала нашу медіалабораторію.

Написання радіодиктанту відбулося організовано. Університет надав прекрасні умови для комфортного написання диктанту не лише викладачам, а й усім студентам – для кожного знайшлося комфортне місце.

Уважаю, що згадування таких державних свят - дуже важлива складова становлення України як незалежної нації, особливо зараз, у такий нелегкий для нашої країни час. Під час написання диктанту ми єднаємось та стаємо одним цілим, неподільним та непереможним народом, який ніхто не подолає, бо наша сила – це наші знання, наша зброя – це мова, а наша віра – це Ми!

Упевнені в наших Збройних силах та віримо в перемогу! Ми непереможні, якщо ми разом! Слава Україні та всьому українському народу!

Марія Радіонова,
студентка спеціальності «Журналістика»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook