Сесія LIFE SKILLS: СТРЕС

28 жовтня 2023, 21:37
24 жовтня 2023 року з’явилася чудова можливість відвідати сесію LIFE SKILLS, яку організувала Звягельська громада Товариства Червоного Хреста, на якій мені вдалося отримати цінні знання та навички.
LIFE SKILLS або життєві навички – це набір практичних вмінь та навичок, які допомагають нам ефективно впоратися з різними аспектами нашого життя, життєвими викликами. Один із таких викликів – це стрес, про який ми і говорили. 
Сесія розпочалася з однієї цікавої фізичної вправи, яка мала глибоке значення для нас. Вправа полягала в тому, щоб стиснути кулачки на 30 секунд, після чого ми ділитися своїми враженнями. Перш за все, вона допомогла нам фізично відчути наслідки стресу. Під час стиснення кулачків я відчула напругу, хтось – роздратування, тремтіння, що і дало зрозуміти, що кожен з нас відчуває та реагує на стрес по-різному. 
Стрес - це природна реакція нашого організму на негативні або напружені ситуації, що виникають у нашому житті. Навіть помірний стрес може мати вплив на наший організм, де ми часто відчуваємо головний біль, втому, прискорене серцебиття, роздратованість, погіршення якості сну, апетиту…, в свою чергу значний стрес може призводити до нервових розладів, депресії, панічних атак…
Пізніше нам було запропоновано завдання намалювати свої портрети та позначити місця на тілі, де у нас найчастіше відбуваються фізичні або емоційні наслідки стресу. 
 
Утворивши пари, ми обмінювалися своїми роботами та обговорюли, як кожен з нас реагує на стрес, як це впливає на наше фізичне та емоційне самопочуття та що саме ми відчуваємо в моменти стресових ситуацій. 
 
Це було цікаво та корисно, оскільки ми мали змогу краще зрозуміти, як стрес впливає на кожного з нас і як ми можемо реагувати на нього з більшою обізнаністю та ефективністю.
 
Насамкінець ми зробили важливі висновки: ДОПОМАГАТИ ІНШИМ ЗВАЖАЮЧИ НА СВІЙ РЕСУРС. ХВИЛЮВАННЯ – ЦЕ НЕ ЗАВЖДИ ПОГАНО. СТРЕС = ВИКЛИК. 
Варто розуміти, що знання та навички про стрес нині є надзвичайно важливими, вони допомагають зберігати фізичне та психічне здоров'я, розуміти себе та інших, а також долати життєві виклики.
Ангеліна Ничипорук
      студентка 3 курсу, групи СР-21002б
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook