Супровід та підтримка студентів - це інвестиція у їхнє майбутнє

29 жовтня 2023, 4:53
мтф

Забезпечення ефективного супроводу та підтримки студентів протягом навчання в університеті є важливою складовою вищої освіти. Це сприяє не лише академічному успіху, а й загальному здоров'ю, саморозвитку та готовності до майбутніх викликів.
Перш за все наставник допомагає студентам уникнути початкових труднощів та адаптуватися до університетського середовища та сприяє соціальній інтеграції.


Наявність наставника чи куратора сприяє кращому розумінню навчальних матеріалів та підвищує академічні досягнення студентів. Оскільки підтримка може полягати у допомозі з вивченням матеріалу, консультаціях та груповому навчанні.В наш непростий час проживання війни часто виникає потреба в консультуванні та психологічній допомозі, коли студентам необхідна підтримка щоб впоратися зі стресом, тривогою та іншими емоційними труднощами. Наставник спрямовує роботу у напрямку формування здорових звичок та управління стресом, забезпечення здорового способу життя.


Куратор в своїй роботі з студентами надає їм можливість навчитися співпрацювати та вирішувати конфлікти, і в результаті сформувати комунікаційні, лідерські та колективні навички, підготувати їх до майбутніх викликів.


Супровід і підтримка студентів створюють умови для їхнього успішного розвитку, роблять навчання ефективнішим і сприяють загальному розвитку особистості. Це інвестиція у майбутнє, оскільки формує цілісну особистість, готову до життя та роботи в сучасному світі.
Таких принципів я дотримуюсь, проводячи роботу з студентами першого курсу групи ТТ 2308.

Вікторія Опалко, куратор групи ТТ 2308
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook