Одне з Семи чудес України: практичне заняття в Національному дендрологічному парку «Софіївка» здобувачів вищої освіти спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа»

29 жовтня 2023 року

 

  Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» разом з викладачами кафедри готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму 27 жовтня 2023 року провели виїзне практичне заняття в Національному дендрологічному парку «Софіївка» в м. Умань.
  Парк, який заснований у 1796 році польським магнатом Станіславом Щенсним Потоцьким на честь коханої дружини Софії, вражає дивними пейзажами, екзотичними рослинами, античними скульптурами, водоймами, каскадами, фонтанами та кам'яними гротами. Автором топографічного та архітектурного проекту, а також керівником будівництва був талановитий польський військовий інженер Людвиг Метцель, який зумів в долині з природними виходами граніту та на пагорбах відтворити безсмертні образи героїв Гомерівської «Одисеї» та «Іліади».
  За понад 225 років «Софіївка» в своєму розвитку пройшла сім періодів становлення, починаючи від заснування парку та функціонування його як власності Потоцьких до передачі у 1955 році у відання Національної академії наук України, якій підпорядковується і донині. Парк занесено до Державного реєстру національного культурного надбання як музей природи і садово-паркового мистецтва та надано статус науково-дослідного інституту НАН України.
  У дендрологічному парку представлено різноманітні види дерев, кущів, трав’янистих рослин і паркових композицій, які є об’єктом наукового, культурного, рекреаційного використання.
  «Софіївка», яка є шедевром світового садово-паркового мистецтва кінця XVIII – початку XIX століть та зразком пейзажного паркового мистецтва, у 2007 році визнана одним із Семи чудес України.
  Саме до історії та сучасності, легенд та реальних фактів доторкнулись студенти – майбутні фахівці туристичної галузі та сфери послуг відвідавши парк «Софіївка». Ознайомившись з відомим у світі об’єктом туристичної інфраструктури, здобувачі отримали навички оцінки туристичних ресурсів Черкащини та можливостей їх туристично-рекреаційного використання.
 
  Студенти та викладачі вдячні адміністрації Університету та Інституту за можливість проведення практичного заняття на території туристичного об’єкту!

Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи
та туризму

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook