Просвітницьке дозвілля студентів групи ДМТ-2301

29 жовтня 2023 року

  Студентське життя це не тільки навчання, бібліотека та домашні завдання. Тут відкрито безліч можливостей: конференції, студентські активи, конкурси – як наукові, так і творчі... Проявити себе можна в будь-якій сфері. Та правильний розподіл часу допоможе зберегти сили.
  Проведення часу на природі у сонячну погоду – вдалий початок дня. Та ще й з користю…Адже запланована екскурсія ботанічним садом з відвідуванням просвітницького центру. Тут представлено велику кількість експозицій від карти лісистості України, лісівничого знаряддя, дарів лісу до деревини різних порід та виробів з деревних матеріалів.

  

  

  Студенти першого курсу із цікавістю дізналися про особливості росту дерева, супутні процеси життєдіяльності лісу, способи визначення віку через підрахунки річних шарів на торцевому зрізі та аналіз умов проростання. Детально зупинились на відмінних характеристиках деревини різних порід, переважних районах проростання та напрямах використання в різних сферах деревообробної галузі.

  

 

  Побачили найдавніший деревообробний інструмент, новітні деревні матеріали та нестандартні вироби з деревини. А ще макети об’єктів садово-паркового мистецтва.

  

 

 

  Пройшовши орнітологічною стежкою, з невеликою затримкою на спів птахів, направились до лісівничо-таксаційної ділянки. Тут дізнались про особливості будови дерева та умови розкряжування хлистів, характерні ознаки, що визначають клас сировини, щоденний приріст деревини на 1 га лісу, розподіл за переважними породами та жваво обговорили кількісні показники запасу лісу в різних країнах.

  

 

 Знати історію важливо, оскільки в минулому було багато цікавого і повчального. Тому в плані роботи наставника обов’язкове відвідування музею історії НУБіП України. Співробітники музею, професіонали у своїй справі, розповіли багато цікавого про становище та розвиток університету. Екскурсію почали із стенду зародження сільського господарства на території України починаючи з часів трипільської культури. Дізнались студенти про свастику, тогочасне знаряддя праці, глиняний посуд. Жваво обговорили дерев’яне ткацьке приладдя, облаштування будинків та погребів, перший дерев’яний вулик та виникнення школи бджільництва.

 

  Також мали змогу ознайомитися з архівними історичними документами, побачити перші залікові книжки та відомості, фотографії корпусів, які були побудовані першими.
  Окремий стенд присвячено Другій світовій війні та АТО, де представлено багато фото та експонатів. Розповіли як студенти та викладачі університету добровільно захищали нашу країну в лавах армії та показали символ героїзму та мужності – макет пам’ятника Григорію Скибі.

 

  В останній окремій залі студентам показали стенди, де представлене культурно-масове життя студентства, видатні випускники університету, сучасна навчальна, дослідницька, міжнародна діяльність окремих інститутів та факультетів університету, співпраця з іншими науковими закладами світу.

  

  Ми щиро вдячні Марії Дубчак, Денису Зав’ялову, Тетяні Чумак за приділений час, цікавий супровід та знайомство з історією та сьогоденням університету і бажаємо нових досягнень у їх діяльності!

Олександра Горбачова,
наставник групи ДМТ2301

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook