Студенти магістратури механіко-технологічного факультету презентували результати своїх досліджень на постерній конференції

30 жовтня 2023 року
   Після теоретичного обґрунтування розробок та проведених прикладних досліджень, під час виробничої і переддипломної практик – матеріал, викладений у магістерських випускних кваліфікаційних роботах, потребує апробації, на наукових зібраннях. Одним з таких наукових заходів, є постерна конференція студентів магістратури, де здобувачі другого рівня вищої освіти, мають можливість висвітити свої здобутки перед широким загалом своїх колег та професорсько-викладацьким складом факультету.

  26 жовтня 2023 року, 137 студентів магістратури 2-го року навчання, спеціальностей «Агроінженерія», «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» та «Автомобільний транспорт», представили результати своїх досліджень, в рамках постерної конференції. Захід пройшов відкрито, в очному форматі. Кожен автор магістерської роботи, толерантно і впевнено доводив актуальність своєї розробки та достовірність отриманих результатів. Якість доповідей, рівень наукової і професійної підготовки магістрів, контролювали: декан факультету Вячеслав Братішко, заступники декана, з навчальної та виховної роботи Ігор Сівак і Оксана Ачкевич, завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М.П. Момотенка, Іван Роговський та науково-педагогічні працівники, випускових кафедр факультету.

  Доповіді студентів були присвячені питанням вдосконалення сучасних технологій збирання та вирощування сільськогосподарських культур, розробки сучасних технічних засобів для виробництва біопалива, проектуванню новітніх технологічних ліній виробництва продукції рослинництва, логістичного забезпечення та оптимізації транспортних мереж України і Європи, розробки програм для керування механізованими процесами на тваринницьких і ремонтних підприємствах. Активну участь у конференції, також, приймали і керівники магістерських робіт. Формат конференції був побудований в комунікативному полі доповідача та запитань від присутніх, що надавало їй дискусійного характеру із активною полемікою всіх учасників заходу.

  Багато представлених магістерських робіт мають практичну цінність для сучасного розвитку агропромислового комплексу нашої держави. Результати висвітлених наукових досліджень, можна реалізувати на провідних аграрних та транспортних підприємствах України. Серед таких напрацювань слід відзначити роботи Олега Суткового з розробкою автоматизованого робота для виробничих процесів тваринництва, Віталія Підберезнього, з обгрунтуванням процесу доїння корів на роботизованих доїльних установках, Олександра Терещенка, з дослідженнями застосування вібраційного корпусу плуга, Олександра Казмірчука з розробкою системи енергоефективності тягових електроприводів автотранспортних засобів, Олександра Плахтія, з моделюванням дорожньої мережі в центральній частині міста.

   Бажаємо майбутнім магістрам вдалого захисту магістерських робіт, перед екзаменаційними комісіями, миру, впевненості і Перемоги!
 
Ігор Сівак, заступник декана
з навчальної та виховної роботи механіко-технологічного факультету

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook