«Самозбереження туристичної фірми в умовах війни»: викладачі та студенти на науково-практичному семінарі

30 жовтня 2023 року

        За ініціативи кафедри готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму, зокрема при безпосередній участі завідувача кафедри Світлани Мельниченко, професора Марини Сердюк, доцентів Ірини Кудінової, Наталії Кузик, Терези Микицей, Стефанії Мосіюк, здобувачів вищої освіти НУБіП та колег із інших закладів вищої освіти України, 26-28 жовтня 2023 року в он-лайн режимі проведено науково-практичний семінар: «Самозбереження туристичної фірми в умовах війни».

        Спікером семінару виступив кандидат історичних наук, доцент, заслужений працівник культури України, практик з 30-річним досвідом роботи в туристичному бізнесі, незалежний науковий експерт індустрії гостинності, директор туристичної фірми «Супутник» Віктор ЗІНЧЕНКО.

     В умовах повномасштабного вторгнення рф до України однією з найбільш вразливих галузей стала туристична. Втрати українського туристичного бізнесу за період війни значно перевищили втрати за роки світової пандемії коронавірусу. Руйнування туристичної інфраструктури, високий рівень небезпеки перебування туристів у багатьох регіонах України стали ключовими викликами сьогодення. Війна в країні суттєво вплинула на роботу туристичних фірм, частина з яких: призупинила діяльність і поставила її на тимчасову паузу; поєднують роботу з волонтерською діяльністю; не зупиняли діяльність ні при яких обставинах. Саме обговоренню питань ведення туристичного бізнесу в умовах війни, форс-мажорних ситуацій, ризиків у туризмі і був присвячений семінар.
       Спікер акцентував увагу присутніх на вирішенні вищезазначених проблем і перспектив розвитку туризму в Україні, поділився власним досвідом самозбереження туристичної фірми у воєнних умовах.
      Присутні на семінарі стали учасниками прем’єри тематичної екскурсії «Від «Спаса на Берестові» до «Да Вінчі», автором якої є Віктор Анатолійович Зінченко. Дана екскурсія мала на меті задовольнити естетичні уподобання, познайомитись з історією та сьогоденням, оскільки розпочалась у древньому, історично значущому місці (на колишній околиці Берестового) біля стародавньої церкви Спаса на Берестові (пам’ятки архітектури ХІ-ХІІ ст.), а закінчилась на Аскольдовій Могилі біля поховання героя України, легендарного «Да Вінчі» – Дмитра Коцюбайло, українського добровольця, лейтенанта, командира 1 ОМБ «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України.
      Учасники семінару висловлюють щиру вдячність шановному Віктору Анатолійовичу, за змістовне, професійне обговорення актуальних питань, за можливість отримати додаткові знання та скористатись практичним досвідом спікера!
       Маємо надію на продовження започаткованої практики під мирним українським небом!

Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,
завідувач кафедри готельно-ресторанної справи
та туризму

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook