INTERGEO-2023 – головна міжнародна подія року для землевпорядників та геодезистів

18 жовтня 2023 року
  10-12 жовтня 2023 року зали виставкового центру Берліну перетворилися на місце зустрічі провідних світових компаній й користувачів індустрії геоінформатики на конференції і виставці INTERGEO-2023. Цього року гасло події – «Inspiration for a smarter world» («Натхнення для розумного світу»). У п’яти залах експозиції та конференції INTERGEO, що проводились у 29-й раз, було презентовано інноваційні технології, програмне забезпечення та піонерні ноу-хау у сферах землеустрою, геодезії та геоінформатики. Головними темами стали спостереження за Землею, морська навігація, безпілотні системи та інформаційне моделювання будівель (BIM).

  Цього року, цю найважливішу для землевпорядників та геодезистів глобальну подію відвідали 17 тисяч відвідувачів зі 112 країн. На виставці було представлено 571 експозицію із понад 40 країн, а на конференції виступили понад 300 доповідачів з 42 країн. Таким чином, після зняття ковідних обмежень, INTERGEO вчергове підтвердила статус провідної глобальної виставки та найбільшої конгресової платформи для фахівців із геодезії, геоінформації та землеустрою. Важливим є й те, що, попри всі складнощі воєнного часу, на цьогорічні виставці було 11 стендів українських компаній – і це найбільша кількість за її багаторічну історію.

  В центрі уваги конференції було майбутнє геоінформації, геодезії та землеустрою. І це майбутнє є багатообіцяючим, адже важливість просторових даних значно зросла за останні роки і продовжуватиме зростати в майбутньому. Сьогодні в сферах міського планування, реагування на надзвичайні ситуації, охорони довкілля та енергоефективності геодані набувають вирішального значення. Ефективно долати такі глобальні виклики як кліматична криза, урбанізація та збереження природних ресурсів можна лише за допомогою комплексного використання геопросторових даних.
  На конференції та виставки INTERGEO, які щорічно проходять у Німеччині, запрошуються провідні українські фахівці із землеустрою та геодезії. Проте цьогорічна виставка стала дійсно особливою, адже долучитися до неї змогли не лише знані професіонали, такі як декан факультету землевпорядкування, професор Тарас Євсюков, завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин та доцентка Людмила Гунько, які за дорученням ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка традиційно беруть участь у конференціях INTERGEO, а й студентки факультету землевпорядкування в рамках фахової освітньої поїздки «Консолідація земель і управління земельними ресурсами: приклади з Німеччини, перспективи для України», що реалізується за підтримки земельного підкомпоненту проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог».

  На триденному заході викладачі та студенти факультету землевпорядкування НУБіП України мали можливість ознайомитися із ключовими інноваціями у таких сферах як геоінформаційні системи та штучний інтелект, Metaverse та хмарні програми, спостереження за Землею та моніторинг довкілля, розумні міста, «цифрові близнюки» міст, супутникові служби COPERNICUS та Galileo, 4D геодані, 3D кадастр, інтелектуальні картографічні програми, Geobasis 2030 і 3D хмари точок. Окрім міжнародних доповідачів, під час конференції значний інтерес становили панельні дискусії та мережеві заходи для обміну досвідом.

  Багато компаній вже підтвердили свою участь у наступній виставці INTERGEO-2024, що пройде 24-26 вересня 2024 року в Штутгарті, адже геоінформація й надалі залишатиметься важливим рушієм інновацій в управлінні, бізнесі та науці.


Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook