Відбулася відкрита лекція Мирослава Піковського

30 жовтня 2023, 14:20

  Для підвищення якості підготовки фахівців у НУБіП України, контролю за організацією освітнього процесу, системного моніторингу за проведенням лекційних занять для студентів університету та на виконання наказу ректора Станіслава Ніколаєнка від 08.06.2023 р. № 581 сформовано графік проведення відкритих лекцій в осінньому семестрі 2023-2024 навчального року.
  18 жовтня 2023 року Мирослав Піковський, доктор с-г. наук, доцент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна провів відкриту лекцію з дисципліни «Сільськогосподарська фітопатологія» на тему: «Система захисту соняшнику від хвороб» для студентів ІV курсу факультету захисту рослин, біотехнології та екології, спеціальності 202 «Захист і карантин рослин». На лекції також були присутні науково-педагогічні працівники факультету.
  У процесі лекції було розкрити питання ареалів шкідливості хвороб соняшнику, впливу біотичних і абіотичних факторів середовища на розвиток патогенів і хвороб та акцентовано увагу на систему заходів захисту. При цьому відмічено, що найкращою стратегією контролю хвороб соняшнику є інтеграція різних методів і способів, які ґрунтуються на збалансованій агротехніці, використанні здорового насіннєвого матеріалу, імунологічному, біологічному та хімічному методах захисту рослин. Студенти прийняли активну участь у дискусії стосовно ефективності різних заходів проти хвороб і шляхів зменшення ураження рослин соняшнику патогенами, які в сучасних сівозмінах мають спільних збудників із ріпаком і соєю.

 

  У процесі викладання лекції, забезпечено зв’язок із попереднім навчальним матеріалом, змістом споріднених дисциплін. Матеріал наведений систематично та у логічній послідовності. При цьому застосовано різноманітність методів та прийомів подання навчального матеріалу.
  За результатами прочитаної лекції викладачі та студенти провели анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття.

 

Зав. кафедри фітопатології
ім. акад. В.Ф. Пересипкіна,
к. с.-г. н., доцент Д.Т. Гентош

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook