IV Міжнародна науково-практична онлайн-конференція студентів, аспірантів і молодих викладачів «Сучасний менеджмент: виклики та можливості»

30 жовтня 2023 року

   25 жовтня 2023 р. відбулася IV Міжнародна науково-практична онлайн-конференція студентів, аспірантів і молодих викладачів «Сучасний менеджмент: виклики та можливості». Конференція проводилася на базі платформи zoom. У конференції взяли участь студенти 2 курсу 1 групи факультету ФАМ НУБіП України.
   На конференції із вступним словом виступили заступник декана з наукової роботи, доктор економічних наук, доцент Вера Михайлівна Бутенко, доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Файчук Олександр Михайлович.


   На конференції були представлені та розглянуті нові виклики, які стоять перед менеджерами та загрози, що несуть сучасні сфери управління. Зважаючи на світові тенденції, нові управлінські технології, інші підходи до прийняття управлінських рішень вітчизняні менеджери повинні втілювати у життєві реалії уже сьогодні. Це пов'язано з численними внутрішніми та зовнішніми факторами, що впливають на неї. Менеджери вищого рівня враховують зовнішні фактори, що впливають на організацію, оскільки вона працює в умовах нестабільності.



   В доповідях учасників зазначалося, що головним змістом праці менеджерів усе більше стає перетворення наявних знань у нові та раціоналізація внутрішньофірмових процесів створення, обробки й передачі інформації. Для успішного виживання на ринку та реалізації стратегії розвитку управління має бути гнучким та динамічно розвиватися. Безперервний розвиток, не лише технологічний, а й соціальний, динамічні зміни економічних умов та посилення глобалізації, ставлять перед собою нові виклики для менеджерів, як з точки зору функціональності, так і особистості. Виживання суспільства залежить від якості управління, від чесності, професіоналізму та цінностей менеджерів та лідерів. Постають нові вимоги до сучасного управління, намічені нові риси того менеджера, який може ефективно поєднувати роль вимогливого начальника за участю натхненника, далекоглядного керівника. Зважаючи на виклики сьогодення, виникає потреба в окресленні нових завдань для сучасного менеджменту та виділенні його характерних ознак, що стали наслідком трансформаційних процесів, інтелектуалізації суспільства, наростанням динамічних й нестабільних тенденцій. Ефективність формування та реалізації нових управлінських завдань може бути забезпечена при дотриманні принаймні двох головних умов: необхідно врахувати особливості попереднього розвитку і сучасний стан економіки, менталітет і особливості країни; в її основу має бути покладено принципи і механізм менеджменту країн із розвинутою ринковою економікою. Це дасть змогу в перспективі інтегрувати вітчизняне народне господарство в світову економічну систему, посісти гідне місце в ній.
   Студенти Жуков Іван, Козуб Єлизавета, Яременко Юля взяли участь у науково-практична конференції та підготували тези.

   Науково-практична конференція була цікавою, інформаційно насиченою. По завершенню виступів доповідачам, були поставлені запитання учасникам конференції, у дискусії спірними розмовами вирішувались актуальні питання сьогодення. Дякуємо усім учасникам науково-практичної конференції!

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook