Проведення практичних занять НПП кафедри

30 жовтня 2023 року
Протягом 23-27 жовтня 2023 року у доцента Євгенія Бережняка відбулося практичне заняття із дисципліни «Екологічне інспектування» для магістрів 1-го року навчання спеціальності «Екологічний контроль і аудит». Тема роботи, яку розглядали - «Облік збитків внаслідок нераціонального використання природних ресурсів на об'єктах природно-заповідного фонду».
 
 
Відомо, що проведення екологічного інспектування є необхідною процедурою перевірок підприємств, установ, організацій, господарств різного роду діяльності і форми власності на дотримання ними вимог екологічного законодавства і у разі виявлених порушень понесення відповідальності за скоєну шкодочинність. 
У ході виконання практичної роботи студенти ознайомилися із законодавчими та нормативно-правовими документами у даній сфері, методикою обліку збитків завданих цінним природним ресурсам (листяним і хвойним деревам) різного діаметру стовбура, порушеннями у випадку пошкодження й знищення кущів, із прикладами забруднення територій ПЗФ паливно-мастильними матеріалами. Зрозумівши суть і послідовність професійних дій екологічних інспекторів у ході виконання таких перевірок магістри самостійно, на конкретних прикладах, мали можливість розрахувати збитки завдані здебільшого Національним природним паркам і зробити висновки про понесення покарання винними особами.
Заняття пройшло цікаво, пізнавально і різнопланово.
 

Євгеній Бережняк, доцент  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook