Участь у всеукраїнському онлайн-занятті із кібербезпеки

31 жовтня 2023, 16:02

     Щорічно у жовтні в Європі та США під час «Кібермісяця» відбуваються інформаційно-просвітницькі кампанії, щодо необхідності дотримання правил Кібергігієни,  інвестицій у кіберзхист на різних рівнях держави та підвищення Кіберзахищеності державних установ.

     Цього року 31 жовтня 2023 Державна служба спеціального зв’язку та захисту України провела всеукраїнський онлайн-захід із кібербезпеки для студентів закладів освіти України, у якому взяли участь студенти факультету інформаційних технологій НУБіП України.

 

   Метою заходу було пояснити виклики, які стоять перед українцями, підвищення рівня розуміння правил Кібергігієни та сприяння в усвідомлені небезпеки, яку становить рф під час Кібервійни, що триває в Україні. Під час заходу було висвітлено такі питання: як відбуваються атаки російських хакерів і ботів; яким чином хакери можуть використати українську молодь для досягнення своїх цілей; як захистити себе і своїх близьких від кіберзагроз; як користуватися інтернетом безпечно та багато інших питань.

   Доцент Семен ВОЛОШИН та старший викладач Володимир МАТІЄВСЬКИЙ  кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки організували участь студентів у онлайн-занятті з кібербезпеки у змішаному форматі.

    Слід зазначити, що кафедра комп’ютерних систем, мереж та кібербезпки в рамках місяця Кібербезпеки надала всім студентам та співробітникам університету можливість пройти безкоштовний курс «Основи кібербезпеки» від CISCO. Щоби скористатись даною можливостю необхідно перейти за покликанням https://skillsforall.com/course/introduction-to-cybersecurity?courseLang=uk-UA&instance_id=2699a027-dd01-4a36-bc42-dd44ef8d4fcb і приєднатись до навчання.

 

Дмитро КАСАТКІН,

завідувач кафедри КСМКб

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook