Студенти-птахівники ознайомились зі здобутками сучасного птахівництва

23 жовтня 2023, 23:48

     На кафедрі технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, як і на інших кафедрах нашого університету, вже доброю традицією стали зустрічі студентів з провідними науковцями, які працюють у різних галузях сільськогосподарського виробництва.

    19 жовтня до проведення лекції з дисципліни «Технологія виробництва продукції птахівництва» долучився Dr. Ayman Habeb, PhD, дослідник Animal Production Research Institute, Egypt. Лектор має значні напрацювання у птахівничій галузі, досвід стажування у наукових установах в Нідерландах, Китаї тощо. До уваги студентів 3 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів були представлені матеріали, які висвітлюють сучасні тенденції яєчного птахівництва.

    Dr. Ayman Habeb у своїй презентації представив інформацію щодо динаміки виробництва харчових яєць у світі, сучасних положень щодо харчової цінності курячих яєць, систем і способів утримання птиці за промислового ведення галузі, технічних особливостей сучасного технологічного обладнання, вимог до якісних характеристик отримуваних яєць, методів контролю їх якості.

    Наприкінці лекції всі учасники мали можливість обмінятись питаннями, які стосувались стану галузі птахівництва в Єгипті, порід і кросів яєчних курей, які використовуються в промисловому птахівництві, специфічних особливостей технологічного обладнання галузі тощо. Приємно, що наші студенти надали вичерпні відповіді на запитання Dr. Ayman Habeb.

 

Щиро дякуємо Dr. Ayman Habeb за проведену лекцію для наших студентів!

Наталія Прокопенко,
професор кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook