Наукове забезпечення розвитку вівчарства в Україні на період до 2030 р.

31 жовтня 2023 року

     18 жовтня 2023 р. відбулося Засідання Бюро Президії НААН з розгляду питання «Наукове забезпечення розвитку вівчарства в Україні на період до 2030 р.» під головуванням Президента НААН Гадзала Ярослава Михайловича. У роботі засідання взяли участь провідні науковці-вівчарі наукових установ та закладів вищої освіти.

     Учасники відмітили важливу роль, яку відіграє підгалузь вівчарства у вирішенні завдань продовольчого забезпечення країни високоякісною продукцією, у тому числі у стилі «Крафт», «Органік» та «Біо» та вирішення соціальних аспектів у сільській місцевості. На сьогодні вівчарство стало досить перспективним з позиції розширення експортних можливостей агропромислового комплексу країни, зважаючи на стійкий попит на ягнятину та баранину, особливо в країнах Близького Сходу. Проте його потенціал використовується лиш в незначній мірі. На жаль, відбувається постійне зменшення чисельності поголів'я овець і зменшення обсягів виробництва продукції, що більшою мірою посилилось внаслідок агресії росії і окупації території України з розвиненим вівчарством.

 

     Розгляд питання дозволив визначити пріоритетні наукові і організаційні напрями забезпечення розвитку вівчарства України на сучасному етапі (м’ясний, молочний, м'ясо-вовновий) та завдання наукових установ щодо їх реалізації і повоєнного відродження.

Наталія Богданова,
доцент кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook