Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК провели святковий воркшоп до Дня працівників харчової промисловості

31 жовтня 2023 року

 

  Щорічно згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 року в Україні відзначається День працівників харчової промисловості. Дата свята змінюється, але завжди випадає на третю неділю жовтня.

  Забезпечення населення будь-якої країни продовольством неможливе без підприємств переробної промисловості та харчової галузі. Працівники цієї сфери постійно розроблюють нові види товарів, розширюють вибір, працюють над підвищенням якості, тим самим роблять свій внесок в економічний розвиток країни та добробут населення. В Україні харчова промисловість представлена більш ніж 40 різними галузями, а також тисячами підприємств різних форм власності та різних за чисельністю працівників. Вони виробляють приблизно 20% від всього обсягу промислової продукції.

     До Дня працівників харчової промисловості в містах України, і на підприємствах на честь копіткої праці наших харчовиків готуються концерти, музичні вистави і різноманітні шоу, ярмарки, нагородження і заохочення видатних працівників виробництва, звучать полум’яні промови і влаштовують урочисті вечірки.

 

    Тож не порушуючи традицій на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулось щорічне свято, якого всі чекали.

     Для цього серед усіх академічних груп проводиться конкурс страв, які власноруч виготовлені студентами. Заздалегідь серед учасників шляхом жеребкування ділять кольорові гамми, в яких мають бути приготовані страви.

     Цьогоріч участь брали команди академічних груп першого, другого та третього курсу. Між учасниками поділили жовтий, білий, зелений, коричневий, червоний та помаранчевий кольори. Команди представили найрізноманітніші страви: від закусок до напоїв. Пригощали стравами української кухні: варениками та дерунами, готували сезонні страви з гарбуза, десерти, а також - корисні страви, насичені поживними речовинами.

     Для оцінки вишуканих страв, було створено дегустаційну комісію, до складу якої увійшли: Артем Антоненко – голова комісії; Микола Ніколаєнко, Олександр Савченко, Тетяна Розбицька, Володимир Типило – члени комісії.

    Усі учасники чудово продемонстрували свої вміння з приготування страв, тож комісії було важко визначитись із вибором переможця.

     Та все ж, згодом комісія дійшла висновку, що заслужене Гран-Прі отримає команда 3-го курсу другої групи. Команда переможців готувала страви в помаранчевому кольорі та представила на своєму столі: гарбузовий крем-суп з бринзою та грінками, гарбузову запіканку з кисломолочним сиром, а також два напої - лимонад та узвар.

      Перше місце посіли студенти першого курсу 3 групи, які приготували переможні страви у зеленому кольорі, зокрема: зелені вареники, рулетики з лаваша, з кабачків, а також брускети з авокадо, овочеві салати та торт «Медовик».

  

        Срібло забрали студенти першого курсу 1 групи, приготувавши сирний суп та ніжний чізкейк.

     Третє місце посіла команда першого курсу 2-ї групи, що готувала страви в білому кольорі: вершковий суп, вареники, та цукерки «Пташине молоко».

     Також після дегустації студенти мали можливість відсвяткувати День харчовика у своєму родинному факультетському колі, тож влаштували невеличку вечірку.

    Вдячні за організацію адміністрації факультету та університету, Сенату Студентської організації. Безмежна подяка воїнам Збройних Сил України, завдяки яким маємо змогу проводити такі заходи!

 

Шановні колеги, від щирого серця вітаю всіх вас з Днем харчовика! Це важливий день для всіх нас, так як ми обрали саме цю професію! Нехай у вас життя буде солодким, без гірких і гострих спецій, нехай в ній присутні тільки позитивні та незабутні моменти!

Щастя вам, добра і всього самого смачного і поживного! 

 

Аліна Степова, 

студентка 3 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook