Виїзні заняття з технологій виробництва молока та яловичини та робота студентського наукового гуртка

20 жовтня 2023, 6:45
ВП НУБіП України "Агрономічна дослідна станція"

Практична підготовка студентів є надзвичайно важливою складової їх навчання. На факультеті тваринництва та водних біоресурсів, для поліпшення рівня практичної підготовки здобувачів вищої освіти, окрім навчальних і виробничих практик, широко застосовують виїзні заняття, під час яких студенти мають змогу у виробничих умовах виконувати завдання передбачені навчальною програмою та отримувати навики необхідні для подальшої професійної діяльності.

17 жовтня 2023 року викладачами кафедри технологій виробництва молока та яловичини, професором Василем Івановичем Костенком і доцентом Дмитром Костянтиновичем Носевичем, було проведене виїзне заняття в умовах ферми ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція». Заняття було проведено для студентів 4 курсу і 3 курсу скороченого терміну навчання, в межах програми дисципліни «Технологія виробництва молока та яловичини» і роботи студентського наукового гуртка «Онтогенез сільськогосподарських тварин».

Під час виїзного заняття професор Василь Іванович Костенко ознайомив студентів з перебігом технологічного процесу на фермі від народження телят до використання корів дійного стада, розповів про особливості утримання та годівлі телят і молодняку в різні періоди вирощування і корів залежно від періоду виробничого циклу. Особливу увагу акцентував на обладнанні приміщень для утримання тварин, засобах механізації, прийомах годівлі, контролі продуктивності та рубцевого травлення, а також раціональному виконанні робочих операцій з обслуговування та використання тварин. Доцент Дмитро Костянтинович Носевич провів заняття з оцінювання екстер’єру корів і технологічних ознак вим’я. Студенти, працюючи в парах самостійно визначали проміри тварин, оцінювали ознаки вим’я згідно з чинними методиками та заповнювали форми племінного обліку.

Виїзне заняття пройшло плідно і дуже інтенсивно. Викладачі отримали змогу доповнити теоретичні знання студентів практичною роботою в реальних виробничих умовах, а здобувачі вищої освіти в комплексі побачити цикл виробництва в молочному скотарстві та попрацювати з тваринами.

 

Доцент кафедри технологій виробництва молока та м’яса

Тетяна Антонюк


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook