Семінар інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки для працівників і аспірантів кафедри Економіки підприємства ім. проф. І. Н. Романенка НУБіП України

12 березня 2015 року
Економічний факультет

Семінар інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки для працівників і аспірантів  кафедри Економіки підприємства  ім. проф. І. Н. Романенка НУБіП України 

12 березня 2015 року на кафедрі економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка працівники інформаційно-бібліографічного відділу виступили з презентацією послуг наукової бібліотеки, спрямованих на задоволення потреб наукової діяльності кафедри.

Завідуюча сектором Артюх Людмила Миколаївна розповіла про наповнення сайту бібліотеки НУБіП України, а також детально зупинилася на пошуку потрібних документів в базах даних  електронного каталогу наукової бібліотеки НУБіП України та електронних каталогах інших бібліотек, зокрема бібліотеки ім.Вернадського.

 

 

Людмила Миколаївна представила і передала для ознайомлення присутнім періодичні видання з економічної тематики, які входять до наукометричних баз даних, таких як «Облік і Фінанси», «Економіст», «Актуальні проблеми економіки», «Економіка АПК» та видання, які входять до переліку фахових видань України: «Біржова діяльність», «Агросвіт», «Економіка України».  

 

 

Головний бібліограф Л. К. Сідько ознайомила присутніх викладачів і аспірантів зі статистикою надходжень літератури за 2014 рік, подякувала викладачам за подаровані книги в друкованому та електронному вигляді, які дали змогу сформувати нову повнотекстову базу даних ЕК  «Навчальні видання в електронному вигляді», яка наповнилась 1561 повнотекстовим документом.

 

 

Також Л.К. Сідько ознайомила присутніх з можливостями участі у таких заходах, як «День інформації», «День аспіранта», «День магістра», організацію книжкових виставок до ювілею видатних вчених нашого вузу. Був представлений «Анотований покажчик дисертацій» за 2009-2010 та 2011-2012 роки та анонсований новий покажчик за 2013-2014 рр.

 

 

Кучерук Л.Ю. ознайомила присутніх з правилами бібліографічного опису літературних та електронних джерел за новим ГОСТом бібліографічного запису та бібліографічного опису (ДСТУ 7.1.2006), який є основою для розробки покажчиків в науковій літературі, а також повинен використовуватися для створенні списку використаної літератури до наукових статей. З самим ГОСТом можна ознайомитись в Бюл. ВАК 2009, № 5, який знаходиться в інформаційно-бібліографічному відділі (кімн. 41, корп. 4). Тут же можна отримати до ГОСТу докладну консультацію від співробітників нашого відділу. Кучерук Л. Ю. представила та подарувала кафедрі підготовлений працівниками відділу довідкове видання «Оформлення списку використаних джерел у дисертаційній та дипломній роботі», де є приклади опису різних джерел.

 

 

Завідуюча кафедрою економіки підприємства ім.проф.І.Н.Романенка Рогач Світлана Михайлівна подякувала працівникам інформаційно-бібліографічного відділу Артюх Л.М., Сідько Л. К. та  Кучерук Л.Ю.  за цікаву та корисну інформацію і запросила всіх присутніх до подальшої  плідної співпраці з науковою бібліотекою.

 


                                             

Інформацію підготовили:

Артюх Л.М.

Сідько Л. К.

Кучерук Л.Ю.

Рогач С.М.

Герасимчук Н.А. 

12 березня 2015 року.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook