Засідання Проектної групи ОПП «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування»

21 жовтня 2023 року
    18 жовтня 2023 р. відбулося засідання Проектної групи ОПП «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Облік і оподаткування, на якому обговорювалися питання забезпечення якості вищої освіти за рахунок удосконалення Освітньо-професійних програм з урахуванням сучасних викликів.
     В обговоренні взяли участь члени проєктної групи к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування, гарант програми Тамара Гуренко, д.е.н., професор кафедри обліку та оподаткування Любов Гуцаленко, д.е.н., професор кафедри статистики та економічного аналізу Інна Лазаришина, к.е.н., доценти кафедри обліку та оподаткування Наталія Кузик, Олена Колеснікова, Світлана Дерев’янко та здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня Катерина Мошкун.
 
     У жовтні 2023 року після засідання Проєктної групи та обговоренні на Круглому столі із стейкхолдерами важливих питань якості вищої освіти, як пріоритетної домінанти діяльності кафедри обліку та оподаткування, були внесені корективи до ОПП «Облік і аудит». Обговорені важливі питання щодо удосконалення змісту і структури освітньо-професійної програми підготовки магістрів обліку і оподаткування на засадах компетентнісного підходу доцентом кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, гарантом ОПП «Облік і аудит» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Облік і оподаткування» Тамарою Гуренко відповідно до потреб та тенденцій ринку праці.
     Члени проєктної групи дійшли висновку, що введення в 2023 році декількох нових дисциплін та розширення змістовності інших із спрямуванням на поглиблення знань з обліку, оподаткування, контролю та аналізу підприємств аграрного сектору є ефективним. Зазначено, що здобувачі зацікавлені в даних змінах, отримують нові знання з методики та особливостей проведення державного фінансового контролю, навички роботи з сучасним програмним забезпеченням для комплексного управління підприємством із виконанням практичних завдань у прикладних програмних рішеннях, опановують теоретичні знання і практичні вміння з організації електронного документообігу тощо.
    Отже, було зазначено, що ОПП «Облік і аудит» орієнтована на глибоку професійну підготовку сучасних аналітиків, фахівців у сфері обліку, аудиту та оподаткування, ініціативних та здатних до швидкої адаптації до вимог сучасного бізнес-середовища. Здійснюється інтегрована підготовка магістрів, що поєднує чітку практичну спрямованість навчання щодо організації бухгалтерського обліку, застосування його в управлінні підприємством, організації і методики аудиту та фінансового аналізу суб’єктів господарювання України різних форм власності та організаційно-правових форм.
    Продовжуємо співпрацювати із стейкхолдерами, ведемо пошук нових сучасних і суттєвих пропозицій від роботодавців, визначаємо основні підходи щодо забезпечення освітніх програм необхідними дисциплінами, які дадуть можливість підготувати висококваліфікованих фахівців з обліку, аудиту, аналізу та оподаткування.
 
Володимир Литвиненко,
в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook