Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту вітає з МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ПРОЄКТНОГО МЕНЕДЖЕРА!

2 листопада 2023 року

Кожного року в перший четвер листопада весь світ відзначає Міжнародний день проєктного менеджера. В цьому році дата припадає на 2 листопада.

Важливість професії проєктного менеджера для суспільства підкреслена тим, що це професійне свято визнається і відзначається на міжнародному рівні, чим демонструє вдячність за досягнення керівникам проєктів і їх командам. Адже без project-менеджерів, відверто кажучи, неможливо реалізувати ні масштабні задуми великих компаній, ні стартапи, ні мікропроєкти маленьких селищ чи містечок.

На сьогодні project management стає трендом у всьому світі. Це одна із найкреативніших професій. Адже, зазвичай замовник приходить до проєктного менеджера з якимось запитом – має проблему, яку треба вирішити. Завданням останнього є знайти це рішення та наповнити його діями, які потрібно виконати, щоб змінити ситуацію та досягти кращих результатів.

В Україні зараз існує маса проблем, створених війною, для вирішення яких потрібні проєктні менеджери. Відновлення економіки і суспільства відбуватиметься на основі реалізації масштабних інфраструктурних проєктів, креативних бізнес проєктів та локальних соціальних проєктів. За оцінками експертів, для посвоєнної відбудови нашої держави, враховуючи масштаби розрухи, необхідні десятки тисяч фахівців цієї сфери. І кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту займається підготовкою таких спеціалістів в рамках освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами».

Менеджери проєктів – це професіонали, які володіють лідерськими, комунікативними, організаційними навичками та іншими управлінськими компетенціями. Це люди, які планують та реалізують проєкти. Вони здатні ефективно працювати в команді, приймати рішення, досягати усіх бажаних цілей у обмеженнях часу, ресурсів та бюджету проєкту.

Ми запитали штучний інтелект, що він знає про project-менеджера. Ось його відповідь:

«Проєктний менеджер - це людина, яка бачить можливості у кожній перешкоді».
«Проєктний менеджер - це архітектор бізнесу, який зводить будівлю успішного проєкту камінь за каменем».
«Проєктний менеджер - це майстер-організатор, який зв'язує всі рухомі деталі проєкту, щоб досягти мети».
«Проєктний менеджер - це капітан, який веде команду через шторми та спітнілі проблеми до гавані успішного завершення».
«Проєктний менеджер - це мисливець-винахідник, який розвиває план дій для досягнення цілей проєкту та реалізує його».
«Проєктний менеджер - це лідер, який створює навколо себе команду, що вірить у мету та досягнення успіху».
«Проєктний менеджер - це винахідник, який знаходить нові шляхи досягнення результату».

З цими висловами не можна не погодитись. Так і є, проєктний менеджер – це фахівець екстра-класу.

Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту вітає амбіційних, рішучих, справжніх професіоналів – проєктних менеджерів, колег-науковців і бізнесових партнерів, студентів і громадських діячів, всіх, хто пов'язаний із проєктною діяльністю із професійним святом - Міжнародним днем проєктного менеджера! Натхнення Вам, неймовірного креативу та успіхів в реалізації усіх проєктів, як професійних, так і особистих!!!


Колектив кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook