Профорієнтація на факультеті ветеринарної медицини

2 листопада 2023 року

Одним з основних напрямків діяльності Університету є профорієнтаційна робота. Науково-педагогічні працівники, здобувачі освіти та випускники НУБіП України є носіями інформації про професійні можливості та переваги навчання в НУБіП України. Профорієнтаційна робота направлена на підготовку учнів до свідомого вибору майбутньої професії, визначення свого місця у суспільстві. Важливо, щоб вибір майбутньої професії відповідав інтересам, здібностям та цінностям людини.
«Лікар ветеринарної медицини – це одна з найкращих професій!» Ветеринарний лікар поєднує в собі не лише професіоналізм, а й безграничне терпіння до господарів та їх тварин, порядність, силу духу та живий розум. Всіх, хто в майбутньому обирає професію ветеринарного лікаря, спонукає до цього любов до тварин та бажання їм допомогти, інтерес до новітніх технологій у ветеринарній медицині або забезепечення населення якісними продуктами харчування.
Так, 1 листопада 2023 року на факультет ветеринарної медицини завітали Вікторія та Евеліна Ситник. Вікторія Валеріївна за фахом лікар ветеринарної медицини, а донька Евеліна зараз навчається в школі і також мріє стати ветеринарним лікарем. Вони багато чули про факультет ветеринарної медицини від своїх друзів та знайомих.
На факультеті вони мали можливість зустрітися з деканом, академіком Миколою Івановичем Цвіліховським, який розповів про рейтинг факультету ветеринарної медицини, матеріально-технічну складову навчання, наукові напрямки та міжнародні програми навчання. Микола Іванович зазначив, що зараз студенти вмотивовані, вони чітко ставлять перед собою мету та завдання і плідно працюють над ними.

 

Заступник декана, доцент Сергій Степанович Деркач розповів про структуру факультету ветеринарної медицини, зазначив, що практична підготовка здобувачів освіти здійснюється на базі ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс», у лабораторіях кафедр факультету, провідних ветеринарних клініках та господарствах.

Доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка Касьяненка Стегней Микола Михайлович показав музей анатомії. Наших гостей вразила велика кількість різноманітних експонатів та розповідь про пластинацію органів. В одній з навчальних аудиторій кафедри поспілкувалися з першокурсницями, які прийшли вивчати кістки тварин.

В.о. завідувача кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька В’ячеслав Віталійович Соломон розповів про навчально-науково-виробничий центр «Ветмедсервіс», банк крові, "музей під мікроскопом", показав операційні, лабораторію дослідження крові тварин, кабінет УЗД, готель для тварин. 


Шановні друзі, ми запрошуємо Вас відвідати наш факультет і особисто побачити, що таке навчальний процес!
Будемо раді розповісти Вам про переваги навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України!

 

Віта МИХАЛЬСЬКА, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook