Відбулося відкрите лекційне заняття доцента кафедри управління та освітніх технологій Людмили Білан

1 листопада 2023 року

31 жовтня 2023 року відбулось відкрите онлайн лекційне заняття доцента кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, кандидата педагогічних наук, доцента Білан Людмили Леонідівни з навчальної дисципліни «Управління організацією» для студентів 1 курсу ОС «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» освітньої програми «Управління персоналом» на 4 парі на тему «Функції управління. Управління процесом прийняття рішень в організації».

Людмила Леонідівна цікаво активізувала знання студентів з попередніх тем навчальної дисципліни, використовуючи різноманітні методи активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів, зокрема створення проблемних ситуацій, ігрові методи навчання, перегляд відеоматеріалів тощо.
Вдало було поєднано тему навчального заняття й з тематикою інших професійно-орієнтованих дисциплін.

У процесі лекційного заняття доцент Людмила Білан обґрунтовано та переконливо довела студентам, що під функціями управління розуміють відокремлені види управлінської діяльності, які забезпечують формування способів управлінського впливу.

Викладачка вміло організувала детальний розгляд таких загальних функцій управління організацією як:
- ланування (вид управлінської діяльності, який визначає перспективу і майбутній стан організації);
- організовування (вид управлінської діяльності, який відображає процес створення структури управління організацією);
- мотивування (вид управлінської діяльності, який забезпечує процес спонукання себе та інших працівників на діяльність, що спрямована на досягнення особистих цілей та цілей організації);
- контролювання (вид управлінської діяльності щодо забезпечення процесу, з допомогою якого керівництво організації визначає, наскільки правильні його управлінські рішення, а також потребу у здійсненні певних коректив);
- регулювання (вид управлінської діяльності, спрямований на усунення відхилень, збоїв, недоліків тощо в керованій системі шляхом розробки і впровадження керуючою системою відповідних заходів).

Далі було розглянуто види управлінських рішень, підходи, моделі, етапи та методи їх прийняття.

Особливу увагу студентів Людмила Леонідівна звернула на принципи делегування повноважень керівником та відповідальність за їх вчасне виконання.

Аналіз навчально-методичного забезпечення проведеного лекційного заняття показав, що його тема відповідає календарно-тематичному плану та робочій програмі дисципліни «Управління організацією».

Лекційне заняття, проведене доцентом Людмилою Білан, вчасно розпочалось і закінчилось, а всі його етапи відповідали обраній формі організації освітнього процесу у закладі вищої освіти.

Студенти в Zoom вчасно реагували на запитання та зауваження викладачки.

Вдало були поєднані і застосовані наочні і словесні методи навчання, обрано та використано технічні засоби навчання.

Наприкінці заняття було підведено підсумки та обговорено творчі завдання, виконані студентами.

Науково-педагогічні працівники кафедри вважають, що лекційне заняття було проведено доцентом Людмилою Білан на високому науково-методичному рівні і бажають Людмилі Леонідівні подальших успіхів у співпраці зі студентами!!!

Сергій Кубіцький,
завідувач кафедри управління та освітніх технологій

 

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook