Святкування Хелловіну студентами

2 листопада 2023 року

В кінці жовтня дні стають коротшими, а ночі – довшими. Стає холодно і темно, з ніг збивають сильні вітри, листя опадає з дерев. Саме в ці дні в Україні вже років 10, щонайменше, вшановують іноземне свято Хелловін. У Сполучених Штатах цього дня перевдягаються в різних міфічних створінь і пригощають одне одного солодощами.
В українців теж є свій, давній аналог цього свята, який також припадає в ніч із 31 жовтня на 1 листопада - Велесова ніч. У часи, коли українці сповідували язичництво, вони вірили в богів, які є уособленнями потойбічних сил чи природних явищ. Усі легенди та традиції трималися навколо сил природи, зміни сезонів, циклічності життя. Велес був одним із найбільш шанованих божеств. У різних регіонах України йому приписували різні сили: у когось його малювали коровою, у когось ведмедем чи биком. У когось він був оберегом для митців, а в когось для ремісників, та завжди Велес залишався головним божеством для обдарованих потойбічними силами: ясновидців, знахарів, відунів, волхвів.
Згідно українській міфології, Велес — це єдиний бог, який має доступ і до світу живих, і до світу мертвих. Якщо інші божества відповідали за Яв (наш реальний світ) чи Нав (потойбічний світ мертвих), то Велес існував у двох світах та переходив між ними. Саме тому, у його честь назвали це свято, ніч, коли два світи сходяться між собою.

 

Це свято полюбилося і вже стало традиційним серед молоді. Цьогоріч до святкування доєдналися і студенти НУБіП України. У студентському клубі «IQ –простір» відбувся пізнавально-розважальний захід «Школа відьом». Хлопці і дівчата вчилися вирізати з гарбуза світильник, павуків, кажанів, робили тематичний мейк-ап, готувалися до конкурсів.

Основною частиною вечора був поділ двох команд першокурсників, які змагалися у чарівній школі. Готували і носили чар-зілля, бігали і танцювали з мітлами, вчили «страшилки» англійською мовою, чаклували над відповідями на запитання та шукали солодкі-призи передбачення на майбутнє.

А поки студенти готувалися до конкурсів для глядачів лунали музичні вітання від учасниць Студії академічного, естрадного та джазового співу (керівник В. Чайка) – Єлизавети Титенко, Вероніки Онопрієнко та учасниць студії естрадного та академічного співу «Солоспів» (керівник В. Кавун) – Вікторії Литвин та Олександри Рижкової.


В організаціі заходу брали активну участь студенти М. Середюк, А. Хоцкевіч, А. Воронкова, А. Гетьман, Д. Ротай, Н. Волошин, Я. Мостовий.
Ведуча і режисер заходу, лауреат міжнародних конкурсів – Анжеліка Федоренко.

Учасники заходу і глядачі повністю поринули в атмосферу магії свята і спільно загадали одне найзаповітніше бажання – Перемоги і мирного неба для України!
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook