Викладачки економічного факультету взяли участь у конференції «Візія жінок у майбутньому України»

20 жовтня 2023, 16:00
 19 жовтня 2023 року відбулася конференція на тему: «Візія жінок у майбутньому України», в якій прийняли участь викладачі економічного факультету: професор кафедри фінансів, д.е.н. Юлія Негода, доцент кафедри статистики та економічного аналізу, к.е.н. Леся Воляк, асистент кафедри економіки, к.е.н. Ольга Рубан.
    Метою заходу було обговорити визначну роль жінок під час та після війни, а також віднайти механізми більш широкого залучення жінок до державного управління. Під час конференції спікери обговорювали проблематику гендерної рівності, насильства над жінками, внутрішнього переміщення та повернення українських сімей із-за кордону.
    Робота конференції розпочалося із знайомства з спікерами першої панелі Жіночої лідерської конференції PGA, яка була присвячена викликам, що постають перед жінками під час війни, та цінностям, з якими українська та світова спільнота ці виклики долає.

    Спеціальною гостею першої панелі конференції “Місія жінок під час війни” була Наталія Калмикова, відома громадська активістка та волонтерка, яку нещодавно було призначено заступницею Міністра оборони України (МОУ).
   Грунтовні знання, помножені на цінний практичний досвід Наталії в різних сферах, а саме в корпоративному секторі (Наталя була консультанткою з медичних питань представництва фірми «Алкон Фармасьютікалс Лтд» в Україні, консультанткою з маркетингу ПП «Дельта Медікел»), благодійній сфері ( була менеджеркою Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим», виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду), військовій галузі (була радницею з гендерних питань Командування Сухопутних військ ЗСУ та наразі в МОУ) – безумовно стали дуже цікавими учасникам конференції.

    Ольга РуднєваСЕО Superhumans Center, активна волонтерка та лідерка з довгим списком проєктів, які допомагають та підтримують українців під час війни. Ольга входить до списку “50 лідерок України”. “Будуємо, навіть коли ви руйнуєте” було написано на снаряді, виробленому «Укроборонпромом» восени 2022-го – символічне послання ворогам від її проєкту Superhumans, який опікується відновленням травмованих війною людей.
  
Юлія Паєвська (Тайра), парамедикиня, яка евакуювала жінок і дітей з Маріуполя, пережила три місяці жахливого полону з тортурами, повернулася додому і продовжує виборювати українську незалежність і вдома і на міжнародній арені. Юлія почала надавати медичну допомогу ще з Майдану в 2013-му. З 2014 по 2018 р. вона керувала волонтерським загоном парамедиків “Ангели Тайри”, готувала парамедиків на передовій Донбасу. Навесні 2022-го Тайра зняла життя у блокадному Маріуполі та передала унікальне таємне відео журналістам. На відео показується шпиталь, де Юлія, як парамедикиня, допомагала пораненим цивільним та військовим заблокованого міста.
 
   Емілія Дєнєжна, керівниця з комунікацій Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО), членкиня Борду PGA. Свою першу вищу освіту Емілія отримала у КНУ ім. Тараса Шевченка – закінчила заклад із кваліфікацією перекладача з англійської та німецької мов. Після цього вона протягом семи років викладала англійську мову в alma mater. У 2018-му Дєнєжна закінчила магістратуру Коледжу Європи (Бельгія) за спеціальністю «Політичні та адміністративні студії». Її магістерська робота присвячена дослідженню образу Євросоюзу в українських медіа у 2014-2017 роках.

     Жінки ефективно використовують доступні їм інструменти протистояння агресору, демонструють готовність відбудовувати Україну у пост-воєнний час та переконливо свідчать, що місце жінки там, де ухвалюються всі рішення як у військовий, так і в мирний час.
       Жінкам зараз належить важлива роль в реагуванні на кризу і така роль має залишитись, особливо – у часи відбудови миру.
 
Ольга Рубан,
асистент кафедри економіки

 

 

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook