Участь у грі-реконструкції з актуальних тем сучасних міжнародних відносин

26 жовтня 2023 року

26 жовтня відбулась гра-реконструкція за темою «Засідання круглого столу за участі Президентів США, держсекретарів та представників держав Латинської Америки та Африки на тему: «Що зробила Америка для подолання проблем у Латинській Америці та Африці у ХХІ столітті: здобутки та прорахунки» від Чорноморського національного університету імені Петра Могили (м. Миколаїв). Модераторкою заходу була доцент кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики  Ірина Тихоненко.

З ініціативи кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України для покращення знань та розширення загального світогляду студентів, а також підтриманню міжуніверситетських відносин, студентки 4 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Запорожченко Марина, Куцолабська Анастасія та Шишкіна Валерія доєднались до заходу як представники гуманітарно-педагогічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, відіграючи роль міжнародних ЗМІ під час зустрічі.

«Хочу відзначити серйозний та ґрунтовний підхід наших колег до участі в грі-реконструкції. З першого погляду можна визначити державу походження учасників завдяки чудово підібраним образам. Найбільше мені запам'ятався виступ учасниці, яка відігравала роль президента Дональда Трампа. Було помітно, що вона глибоко дослідила головні напрямки політики, особливості поглядів діяча та характерні риси його особистості. Її відповіді на мої запитання були викладені відпрацьованим стилем, не виходячи за межі власної ролі. Загалом мене приємно вражена ретельною організованістю заходу; всі учасники дотримувалися регламенту й діяли відповідно до затвердженого плану. Щиро дякую за можливість отримати подібний досвід!» - коментує власну участь в грі-реконструкції в ролі журналістки «ВВС News» Куцолабська Анастасія.

Таким чином описала отриманий досвід Шишкіна Валерія, яка виступала в ролі журналістки «The Washington Post»: «Готуючи запитання для учасників гри-реконструкції, я навіть уявити собі не могла, наскільки гарно і продумано все буде. Для початку хочеться відмітити образи виступаючих: всі доповідачі були охайно вдягнені в офіційно-діловому стилі, що додавало певну частку солідності і створювало враження, ніби ти дійсно слухаєш виступи офіційних осіб. Доповнювали цілісну картину чудово підібрані фони, які яскраво відображали ідентичність різних країн і додавали впізнаваності образам учасників. Кожна окрема доповідь супроводжувалась презентацією і була складена так, щоб відобразити не тільки позиції окремих відомих політичних діячів, а й певні персональні особливості, такі як використання певних фраз, жестів чи інтонацій. Це важливо не тільки в контексті правильної передачі образу реальної людини, а й наочно показує відносини між країнами. Найкраще це було видно на прикладі викладу інформації представниками США та Венесуели. Чудовий рівень підготовки учасників даної гри-реконструкції став для них перевагою і в секції відповідей на запитання, оскільки на кожне задане запитання було надано точну і змістовну відповідь. Щодо питань організації заходу, то і організатори, і модераторка процесу обміну інформації між його учасниками дійсно вклали багато зусиль, саме тому дана своєрідна конференція пройшла без видимих проблем і чітко за регламентом. Всі без виключення чудово постаралися і заслуговують на повагу до себе, але всі ми знаємо, що немає меж для досконалості, тому окрім подяки за можливість взяти участь в цій грі-реконструкції хочу також побажати її учасникам натхнення і наснаги продовжувати творити свою маленьку історію в стінах рідного університету, а потім - засяяти на весь світ!»

В свою чергу, Запорожченко Марина, в ролі журналістики «New York Times», заначила наступне «Це була гарна нагода випробувати себе як майбутніх дипломатів, хоч і на реконструйованій, але все ж таки міжнародній арені. Максимальна підготовка була здійснена студентами Чорноморського університету, що іноді здавалося, що ми є присутніми на реальному засіданні ООН. Тому з такої нагоди нами було використано всі засоби ведення дипломатії та ми залюбки залучали «політичних діячів» до активної дискусії. Хочеться відмітити, що вони намагалися відповідати як реальні глави держав, а цьому не навчишся з підручників чи лекцій - це треба тренувати лише на практиці, прикладом якої і служить ця рольова гра.»

 

 


Марина Запорожченко, Анастасія Куцолабська, Валерія Шишкіна,
студентки групи МВ-20003б

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook