Осінні чари ботанічного саду НУБіП України

3 листопада 2023, 18:45
НУБіП України

Осінь – це така пора року, яка має свій особливий шарм, це пора спокою та умиротворення, що заворожує своєю неповторністю і красою та дарує незабутні враження від перевтілення природи, за яким вирішили поспостерігати студенти 2 курсу спеціальності «Журналістика».

Професія журналіста зобов’язує до творчого оволодіння знаннями. Одне з таких отримали другокурсники спеціальності «Журналістика» у контексті оволодіння дисципліною «Жанри журналістики» (викладач – професор Тетяна Семашко): підготувати фоторепортаж про осінь у ботанічному саду університету. Отож, запрошуємо на прогулянку разом із нами осіннім ботанічним садом!

Пройшовши повз металеву браму, ми відразу опиняємося вже не в гучному, вічно квапливому місті, а у справжній природній оазі, де час наче завмер, і вже не хочеться нікуди поспішати. Розташований у самому осерді університетських корпусів ботанічний сад НУБіП України – це не тільки затишне місце для відпочинку, але й цінний ресурс для нових знань і досліджень.

Ботанічний сад – це копія лісу в мініатюрі. І як тільки ви заходите до нього, одразу переноситеся в інший світ, де краса природи набуває нового виміру: дерева та кущі вдяглися у різноколірне вбрання від глибокого червоного до яскравого золота, що створює неповторну атмосферу, наповнену спокоєм і гармонією; квіти зачаровують мерехтінням барв, ніби намагаються переграти одне одного у своїй яскравості. Тут відбувається справжній показ, де володарка – палітра осінніх кольорів.

Під час прогулянки ботанічним садом спостерігаємо велику кількість рослин, що дає нам уявлення про флору різних регіонів України, своєю чергою, поповнюючи наші знання. А ще в ботанічному саду можна дізнатись багато нового про особливості української фауни, коли натрапляєш на реалістичну статую ведмедя, лося, лисиці чи дикого кабана.

Красу парку підсилюють архітектурні шедеври: дерев’яні альтанки, містки, фонтани, різноманітні скульптури: мармурові німфи, скрипаль, величезні мамонти та динозаври, які привертають увагу не тільки дітей, але й дорослих. Останні стають ще виразнішими на тлі казкових осінніх ландшафтів.

У ботанічному саду зустрічаємо його мешканців: білок, які над головами скачуть з гілки на гілку, приземляючись для того, щоб зробити запаси на зиму; різних комах, які перебувають у постійному русі; крота, який завмер, прислухаючись до навколишнього середовища; пташок, спів яких створює враження невидимого концерту, що наповнює сад чудодійною аурою. Звуки природи зливаються в одну гармонійну мелодійну симфонію, у якій кожен листочок, кожна гілочка, шум води фонтану, спів пташок, свист вітру виконують свою неповторну сонату.

Гармонійна атмосфера ботанічному саду налаштовує на прогулянку. І хоча кожен тут займається своєю справою, але всіх об’єднує бажання хоч на деякий час втекти від міської метушні, насолодитись миттєвостями осінньої пори. Один із відвідувачів саду поділився з нами своїми враженнями від прогулянки: «Я часто приходжу сюди, коли хочу побути наодинці зі своїми думками; з сім’єю також часто тут гуляємо, дітям подобається. Сад доглянутий, тут дуже затишно».

Запрошуємо усіх прогулятись осіннім ботанічним садом, щоб відчути справжній «смак» осені, поринувши у золоту атмосферу казки. І хоча в повітрі вже відчувається осіння прохолода і зовсім скоро до нас завітає зима, однак, це не привід для смутку, ботанічний сад НУБіП України неймовірний в будь-яку пору року та завжди чекає на своїх відвідувачів!

За загальною редакцією Єлизавети Махонюк –
студентки 2 курсу спеціальності «Журналістика

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook