Завершилась виробнича практика магістрів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»)

2 листопада 2023 року
Виробнича практика з фаху є невід’ємною складовою освітнього процесу в Університеті та посідає центральне місце у підготовці здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. Студент магістратури в період практики завершує навчальний процес в університеті, закріплює теоретичні знання безпосередньо у суб’єкта господарювання, набуває практичних навичок і досвіду організації облікових робіт, проведення внутрішнього контролю/аудиту, прийняття управлінських рішень за результатами оцінки діяльності, перевіряє свої наукові припущення, які в нього склалися в період навчання.
Сучасний фахівець з обліку і оподаткування – це не лише фахівець з бухгалтерського обліку, а одночасно – бухгалтер-фінансист, бухгалтер-юрист, бухгалтер-менеджер, бухгалтер-аналітик. Випускник університету може своєю практичною роботою та вмінням орієнтуватися у ринковому середовищі, допомогти суб’єкту господарювання досягти фінансової стабільності та економічного зростання.
Основними завданнями проходження практики є:
ознайомлення з діяльністю суб’єктів господарювання, що є базою виробничої практики з фаху;
здобуття навичок самостійної практичної діяльності з обраної спеціальності;
самостійне виконання завдань керівника практики з відповідних питань;
отримання нових знань, умінь і навичок під час виконання конкретних практичних завдань;
закріплення теоретичних знань, отриманих з дисциплін: «Організація бухгалтерського обліку», «Облік і фінансова звітність за міжнародними стандартами», «Бухгалтерський облік в управлінні підприємством», «Внутрішній, зовнішній контроль та управління ризиками», «Електронний документообіг» тощо;
визначення напрямків вдосконалення за об’єктом дослідження по магістерській кваліфікаційній роботі.  
У відповідності до робочого навчального плану та наказів ректора «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 2022/2023 навчального року» від 24.01.2023 р. № 40, «Про направлення на виробничу практику» від 08.06.2023 р. № 988 «С», у період з 10 липня до 27 жовтня 2023 р. здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит») другого року підготовки проходили виробничу практику з фаху на базі підприємств різної форми власності.
Перед початком виробничої практики з фаху гарант магістерської програми к.е.н., доц. Гуренко Т.О. спільно із в.о.завідувача кафедри к.е.н., доц. Литвиненко В.С. та керівниками практики провели детальний інструктаж щодо алгоритму проходження практики в умовах воєнного стану, обговорили ключові питання написання і оформлення звіту за результатами практичної підготовки.
30 та 31 жовтня 2023 р. на кафедрі обліку та оподаткування відбувся захист звітів за результатами виробничої практики з фаху.
 
 
Під час захисту здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит»)другого року підготовки презентували свої результати теоретико-прикладних досліджень, сформованих у процесі виконання основних пунктів програми виробничої практики з фаху, акцентуючи при цьому увагу на пропозиціях щодо вирішення актуальних питань за темами майбутніх магістерських кваліфікаційних робіт.
 
 
 
Голова комісії ‑ доцент кафедри обліку та оподаткування Т.М.Слєсар та члени комісії – доценти кафедри О.М.Ганяйло, О.В.Данілочкіна та С.І.Дерев’янко,заслухавши представлені звіти й оцінивши презентативний матеріал, задали уточнюючі запитання.
 
 
Своїми відповідями на запитання, участю у обговоренні дискусійних питань здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (ОП «Облік і аудит») другого року підготовки засвідчили достатній рівень теоретичних знань і практичної підготовки. Студенти довели наявність професійних умінь і навичок з фаху «Облік і оподаткування» для прийняття самостійних управлінських рішень, здатність вирішувати проблеми, пов'язані із управлінням сучасними організаціями в реальних соціально-економічних умовах. Проходження практики дало можливість поглибити професійні компетентності, необхідні для успішної роботи за обраним фахом.
 
Атмосфера довіри, доброзичливості з боку НПП кафедри, додавала завзяття магістрам наполегливо, з ентузіазмом захищати звіти та ділитись досвідом проходження виробничої практики, висловлювати свої побажання та бачення щодо покращення діяльності підприємств.
Члени комісії позитивно оцінили результати проходження виробничої практики з фаху і, відповідно, звіти як такі, що містять обґрунтовані висновки відповідно до визначених завдань та окресленої мети. В результаті всі студенти отримали незамінний досвід впровадження на практиці теоретичних знань.
Бажаємо всім мирного неба та успіхів в написанні та захисті магістерської кваліфікаційної роботи!
 
Світлана Дерев’янко,
доцент кафедри обліку та оподаткування

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook