“Україна понад усе” виховна година куратора та студентів 4 курсу 2 групи

5 листопада 2023 року

 26 жовтня відбулася зустріч куратора групи Олени Журенко зі студентами 2 групи 4 курсу. Під час зустрічі увага була акцентована на навчальному процесі в умовах воєнного стану, правилах проживання в гуртожитку,забороні паління, вживання та використання тютюнових виробів. З кожним студентом групи була проведена співбесіда про закінчення семестру та проблеми, які можуть бути перед початком сесії.
Згідно плану виховної роботи основна тема була “Україна понад усе». Студентами групи був підготовлений матеріал та зроблені доповіді. Україна-рідна, священна земля наших дідів і прадідів. Тут ми народилися і виросли, тут народились і виросли наші батьки. Українська земля. Земля щедро полита кров'ю її синів. З нашоїісторії ми бачимо споконвічнепрагнення до волі та незалежності рідної землі, неньки-України".

Характеризуючи основні віхи розвитку української держави, ми згадуємо імена тих, хто боровся за волю і велич рідної землі: княгиня Ольга та Володимир Великий, Ярослав Мудрий та Данило Галицький, Петро Сагайдачний і Богдан Хмельницький, Іван Мазепа і Пилип Орлик, Тарас Шевченко, Іван Франко та Леся Українка. Однак є в переліку славетних українців і ті, чиї імена менш відомі широкому загалу. Це люди, які в складних умовах були світочами незнищенної української ідеї, які ціною власного життя відстоювали волю і наближали час незалежності. Протистояння, на жаль, не припинилось і досі. Сьогодні десятки тисяч патріотів нашої держави знаходяться на передовій, захищаючи Україну, її незалежність та територіальну цілісність. Сотні перебувають у військових шпиталях. Військовослужбовці, медики, волонтери. За кожною історією – справжній герой, на прикладі якого виховуватимуться прийдешні покоління українців.
Студенти активно долучались до розмови та обговорення актуальних питань. Наприкінці зустрічі була зосереджена увага студентів на необхідності піклуватися про себе, не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.
 

Куратор групи Олена ЖУРЕНКО

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook