СЕМІНАР «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ: ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ»

3 листопада 2023 року

    Науково-освітній процес, як і будь-яка інша сфера діяльності, пов'язаний із моральними аспектами. Вони охоплюються поняттям академічної доброчесності. Це одна з базових вимог щодо підготовки та захисту магістерських робіт та публікації наукових статей, тез. 

    2 листопада 2023 року на економічному факультеті в змішаному форматі з використанням платформи Zoom відбувся семінар на тему: «Академічна доброчесність: шляхи реалізації та відповідальність». 
 
 
    Магістри ОПП спеціальностей 051 - Економіка підприємства та 072 - Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок 2-го року навчання, які вийшли вже на фінішну пряму у написанні магістерської кваліфікаційної роботи, та магістри 1-го року навчання, які визначилися з темою свого магістерського дослідження і розпочали роботу над ним, доєднались до семінару в онлайн форматі.
    В лекційній аудиторії також зібрались студенти-бакалаври економічного факультету, які тільки розпочинають свій шлях в науковому пошуку.
Спікером заходу виступила Неллі Юріївна Маркова-Пипко - заступник директора наукової бібліотеки НУБіП України з наукової та бібліотечної роботи.
 
 
    Неллі Юріївна розпочала зустрічі з інформації про наукову бібліотеку НУБіП України, сконцентрувавши увагу студентів на послугах, які вони можуть їм надавати, в тому числі і в онлайн форматі.
 
 
 
 
    Під час семінару майбутні магістри та бакалаври засвоїли поняття академічної доброчесності; ознайомились з основними нормативними документами, що регламентують питання академічної доброчесності в Університеті, зокрема з Положенням про академічну доброчесність в НУБіП України, яке було затверджене Вченою радою НУБіП України 28 лютого 2018 року (протокол №7); вивчили ключові принципи та види академічної доброчесності, якими повинні керуватися всі учасники освітнього процесу; розібрали види порушень академічної доброчесності, зокрема таке порушення як плагіат та можливості притягнення до академічної відповідальності.
 
 
    Інформація, яку презентувала спікер, викликала жваву дискусію серед присутніх. Магістрів цікавили питання існування електронних баз, де вони могли б самостійно перевірити свої роботи на наявність плагіату, чи є ці бази безкоштовними, скільки разів одна робота може проходити перевірку на плагіат та інші питання.
 

 

 

     Значення таких заходів дуже важливе і диктується вимогами часу, адже саме дотримання академічної доброчесності впливає на репутацію закладу вищої освіти, яку формують як його викладачі, так і студенти. Отримані ними оцінки, повинні відповідати реальним знанням та навичкам. Де більше доброчесності - там більше знань!

Щиро дякуємо Неллі Юріївні за приділений час і за цікаву та змістовну інформацію!
 
Гарант ОПП “Економіка підприємства”
Тетяна Гуцул
Гарант ОПП “Фнанси і кредит”
Вікторія Костюк
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook