Обговорення освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка»

31 жовтня 2023 року
У складних умовах сьогодення в Національному університеті біоресурсів і природокористування України загалом і на кафедрі економіки, зокрема, питання забезпечення якості підготовки здобувачів вищої освіти є пріоритетом №1. Для того, щоб гарантувати надання освітніх послуг на високому рівні та створити сприятливе навчальне середовище для здобувачів вищої освіти на постійній основі триває системна й злагоджена робота всіх учасників освітнього процесу. Зокрема, робочі групи здійснюють регулярний моніторинг, перегляд і оновлення освітніх програм.

Так, наприкінці жовтня 2023 р. згідно затвердженого плану роботи в онлайн-форматі відбулося засідання робочої групи з обговорення освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка». Його учасниками стали члени робочої групи і стейкхолдери – представники бізнесу, наукових установ і здобувачі вищої освіти. 

На початку засідання гарант освітньої програми к.е.н., доцент Людмила Степасюк, представляючи програму, акцентувала увагу на її унікальності та зазначила, що вона базується на наявності обов’язкових і вибіркових компонентів, а також практичної підготовки здобувачів вищої освіти. 
 
 
В обговоренні програми взяли активну участь представники робочої групи та стейкхолдерів:
Дмитро Шиян (Харківський економічний університет),
Вікторія Онегіна  (Державний біотехнологічний університет, м. Харків),
Олег Тюрін ( ТОВ «Група комерційної медиації),
Галина Филюк (Київський національний університет імені Тараса Шевченка),
Федір Іваненко (Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана),
Влад Козенко ( ТОВ «Сандора»),
Павлишинець Наталія, Росул Ярослава (ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»).
 
 
 
 
 
 
У процесі обговорення піднімалися питання вибіркових дисциплін, мобільності студентів, основного фокусу програми та ін. Загалом було висловлено низку побажань, рекомендацій і пропозицій щодо вдосконалення освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 «Економіка» відповідно до сучасних потреб ринку праці.
 
Гарант програми Людмила Степасюк
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook