Студентка спеціальності «Кібербезпека» Світлана НАУМЕНКО взяла участь у Діалозі на тему: “Ґендерне різноманіття в кібербезпеці: реалії та можливості для жінок в Україні”

5 листопада 2023 року

   У місті Київ в рамках реалізацію проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» 31 жовтня  відбувся Діалог на тему: “Ґендерне різноманіття в кібербезпеці: реалії та можливості для жінок в Україні”.

   Метою Діалогу було налагодження співпраці між представниками різних галузей для просування ґендерної рівності в сфері кібербезпеки в Україні та напрацювання рекомендацій для подолання перешкод у професійній реалізації жінок.

   Сесії Діалогу модерували Надія ОМЕЛЬЧЕНКО, віцепрезидентка компанії “ІТ-Інтегратор”, та Олександр СМИЧНІКОВ, директор з бізнес-консалтингу, 10Guards .

   Учасниками Діалогу були представники держустанов, підприємств діяльність, яких пов’язана із кібербезпекою. Презентувати позицію майбутніх фахівців кібербезпеки було довірено студенці спеціальності «Кібербезпека» факультету інформаційних технологій НУБІП Світлані НАУМЕНКО.

   В ході обміну думками учасники запропонували різні кроки для підсилення ґендерної рівності серед різних спільнот, зокрема: Інтеграція проблематики ґендерної рівності у шкільні програми з кібербезпеки. Промотування сфери кібербезпеки, в т.ч. експертками. Розширення розуміння різноманітності сфери кібербезпеки. Проведення стажувань і практик для студентів(-ок), що покаже багатше розмаїття можливостей і напрямків розвитку. Менторство для студентів(-ок) з дотриманням ґендерної рівності серед менторів. Запровадження політик і корпоративної етики з урахуванням ґендерної рівності. Розвиток особистого бренду жінок в сфері кібербезпеки. Промотування ґендерної рівності в публічному просторі. Регуляції щодо захисту ґендерної рівності на державному рівні. Загальне промотування сфери (і як результат збільшення зацікавленості серед експертів і експерток).

   Програма «Діалог про кібербезпеку» здійснюється завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, виданого Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Володимир Матієвський,

старший викладач

кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook