Відбувся внутрішній аудит відповідності діяльності кафедр механіко-технологічного факультету діючій в Університеті системі менеджменту якості

30 жовтня 2023, 11:22
   Забезпечення конкурентоспроможності випускників вищих навчальних закладів на ринку праці, підвищення їх творчого потенціалу, розробка інноваційних продуктів для виробничої сфери – ці основні завдання вищої школи виникли внаслідок принципових змін у сучасному соціально-економічному розвитку України. Для вирішення цих завдань потрібна реалізація комплексу заходів по вдосконаленню вищих навчальних закладів, серед яких особливу актуальність набуває проблема ефективності їх систем управління.
   В кінці минулого року в НУБіП України пройшов сертифікаційний аудит, який показав, що Система менеджменту якості Національного університету біоресурсів і природокористування України повністю відповідає вимогам стандарту ISO 9001:2015 в сфері надання послуг з освітньої та наукової діяльності.
    Система управління якістю вищого навчального закладу – це сукупність організаційної структури, методик, процесів та ресурсів, необхідних для реалізації політики та цілей у сфері якості шляхом планування, забезпечення, контролювання та покращення якості.

   Подальше вдосконалення діяльності структурних підрозділів Університету та системи неможливе без комплексного, системного підходу до вирішення питань планування, забезпечення та управління якістю та постійного контролю за виконанням відповідних процедур у всіх сферах діяльності факультету.
   В процесі виконання посадових обов’язків, весь персонал університету повинен виконувати вимоги документації Системи менеджменту якості (ДСМЯ). Дотримання працівниками університету вимог ДСМЯ контролюється та перевіряється в процесі проведення внутрішніх аудитів.
   Для забезпечення проведення внутрішнього аудиту системи менеджменту якості на кафедрах механіко-технологічного факультету НУБіП України згідно вимог стандарту ISO 9001:2015 було затверджено групу внутрішніх аудиторів в складі:
  • Братішко Вячеслав Вячеславович, декан механіко-технологічного факультету
  • Потапова Світлана Євгеніївна, відповідальна за впровадження СМЯ на механіко-технологічному факультеті, внутрішній аудитор СМЯ НУБіП України;
  • Сівак Ігор Миколайович, заступник декана з навчальної та виховної роботи;
  • Ачкевич Оксана Миколаївна, заступник декана з навчальної та виховної роботи;
  • Ничай Оксана Олександрівна, завідувач лабораторіями кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту імені М. П. Момотенка.
   Внутрішні аудити кафедр факультету проходили, згідно затвердженого графіку, у період з 16 по 20.10.2023 р.

   Під час аудитів комісія перевіряла наявність необхідної документації та її відповідність вимогам СМЯ НУБіП України. В цілому кафедри успішно пройшли перевірку, хоча були і окремі зауваження. З боку завідувачів кафедр та персоналу, що приймав участь у перевірці, були висловлені зустрічні запитання та побажання стосовно окремих пунктів чек-листа.
   Після оформлення звітів комісії, які мають пройти перевірку у спеціалістів відділу менеджменту якості НУБіП України, колективам кафедр буде необхідно опрацювати виявлені невідповідності згідно плану корегувальних дій.
 
Світлана Потапова,
відповідальна за впровадження СМЯ на механіко-технологічному факультеті
Оксана Ачкевич,
заступник декана з навчальної та виховної роботи

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook