Проведена відкрита лекція з дисципліни «Управління приватними фінансами» на тему «Персональне інвестування»

6 листопада 2023 року
    Відповідно до наказу ректора НУБіП України від 24.01.2023 року №41 та затвердженого графіку проведення відкритих лекцій, PhD, асистентом кафедри фінансів Клименком Максимом у дистанційному режимі 6 листопада 2023 року о 8 год. 30 хв. (1 пара) була проведена відкрита лекція на тему «Персональне інвестування» для студентів ОС «Бакалавр» 4 курсу з дисципліни загальноуніверситетського вибору «Управління приватними фінансами».
   Було окреслено основні принципи інвестування за версією «Оракула Омахи» Уоррена Баффета, серед яких: довгостроковість горизонту; ретельне вивчення компанії, в яку збираєтеся інвестувати; незалежність думки; умійте поставити крапку; не поспішайте укладати угоду; обирайте міжнародну компанію; шукайте акції-переможці; структурованість і підрахунки; історія важлива; сьогодні вкладете, завтра отримаєте.
Крім того, були наведені типові помилки інвесторів-початківців, серед яких: відсутність мети, слабка диверсифікація портфеля, піддаватися емоціям, вкладати все, незнання інструментів.
    Максим Вікторович надав порівняльну характеристику сфер інвестування персональних коштів, описав особливості бізнес-моделей, принципи діяльності, дохідність гривневих та валютних вкладень, оподаткування інвестицій.
    Крім студентів на відкритій лекції були присутні співробітники кафедри фінансів, зокрема: завідувач кафедри, професор Наталія Швець,  професор Юлія Негода, доценти кафедри Інна Долженко, Олександр Лабенко, Лариса Олійник, Олена Лемішко, а також відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування Вікторія Костюк.
    Відкрите лекційне заняття можна відзначити із практичної точки зору, адже було наповнене конкретними актуальними прикладами та широким переліком інвестиційного інструментарію. Заняття було проведено за чітко розробленим планом відповідно до робочої програми та на високому методичному рівні, отримало позитивні відгуки.
 
Олександр Лабенко,
доцент кафедри фінансів
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook