Практичне заняття студентів спеціальності «Фізична культура і спорт» з дисципліни «Історія української державності»

6 листопада 2023 року
  Вивчення будь-якої навчальної дисципліни – це складний, цікавий та багатогранний процес. Під час навчання студенти опановують не лише теорію, а й застосовують отримані знання на практиці, що дозволяє розвивати їх soft skills. Зокрема, студенти вчаться працювати у групах, розуміються на підготовці та захисті презентацій і проєктів.
  Під час вивчення дисципліни «Історія української державності» студенти не лише вчать події, ситуації, а й розуміються на причинно-наслідкових зв’язках виникнення і розвитку історичних подій.
02 листопада студенти спеціальності «Фізична культура і спорт»  змогли спробувати себе у ролі екскурсовода, під час практичного заняття з «Історії української державності».
  Зняття проходило у вигляді екскурсії, яку проводили студенти, що вимагало від них не лише знання матеріалу, а і вміння висловлювати свою думку і надавати цікаві факти. Екскурсію почали із Золотих воріт, як головної брами стародавнього Києва і основної пам'ятки оборонної архітектури Київської Русі, збудованої у ХІ столітті. Доповідь про історію Золотих воріт підготувала студентка спеціальності «Фізичної культури і спорт» Альона Петренко.
  Надзвичайно цікавою була інформація, яку підготувала Аліна Усенко, щодо Софіївського собору – визначної пам'ятки історії та архітектури України, збудованої у 1011-18 роках київським князем Ярославом.
  Крокуючи вулицями Києва, студенти мали можливість відвідати виставку техніки, яка була зруйнована під час російсько-української війни і розміщена на Михайлівській площі, а також завітали у Свято-Михайлівський Золотоверхий чоловічий монастир.
  Про головну вулицю Києва розповів Олександр Цимбал. Він розказав не лише історію вулиці, а й навів цікаві факти її розбудови. У ролі екскурсовода спробував себе і Денис Пушенко, розповідаючи про Майдан Незалежності. Денис закцентував увагу на тому, що ця площа отримала сучасну назву на честь проголошення Українською державою незалежності у серпні 1991 ррку. Звісно, студенти згадали, що Майдан став основним місцем Революції на граніті у жовтні 1990 року; акції протесту «Україна без Кучми» у 2001 році; Помаранчевої революції у 2004 та місцем початку Євромайдану у 2013 році, який став новим етапом протистояння і боротьби за гідне майбутнє України.
  Варто зазначити, що це практичне заняття дало можливість студентам не лише дізнатися нову інформацію про історичні місця Києва, а під іншим кутом проаналізувати етапи становлення української державності та велич і значення Києва – столиці сильних, незалежних і незламних українців.
 
Наталія ШЕВЧЕНКО,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook