Основи акторської майстерності в роботі аніматора: майстер-клас для студентів спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа»

6 листопада 2023 року

 «Актор-творець і водночас матеріал сценічного образу»
В. Любота

   На кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму відбувся майстер-клас для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» спеціальностей «Туризм і рекреація» та «Готельно-ресторанна справа» у рамках вивчення дисципліни «Організація анімаційної діяльності». Його провів режисер, викладач акторської майстерності та режисури в Академії мистецтв ім. П. Чубинського, член Національної спілки театральних діячів України, режисер і художній керівник Народного театру-студії «Паростки» Віталій Любота.

       Ніщо так не зближує, як спільна творчість.
      Метою проведення майстер-класу було виявлення акторської природи студентів, опануванням елементами техніки акторської імпроізації, пошуком засобів виразності в сценічному просторі.

    Неймовірне враження – знайомство з акторською майстерністю в компанії професійного фахівця, унікальна можливість навчитися проявляти свої емоції за допомогою жестів та голосу, відчувати себе набагато впевненіше в будь-якій життєвій ситуації. Віталій Любота з радістю поділиться секретами своєї майстерності і дав декілька практичних професійних порад.



     Студенти оволоділи головними аспектами майстерності актора, а саме: органікою, увагою, основами психофізичного тренінгу, вмінням відшукати та використпти засоби зовнішньої виразності, вмінням транслювати поставенні акторські задачі, словесною та фізичною дією, контактом з партнером і залом.
                                                     Сподіваємось на подальшу співпрацю і нові зустрічі!

Любов Шкварун,
старший викладач
кафедри готельно-ресторанної справи
та туризму

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook