ОБГОВОРЕННЯ ОПП «МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІКА»

1 листопада 2023 року
 На кафедрі глобальної економіки Національного університету біоресурсів і природокористування України 24 жовтня 2023 року відбулося обговорення освітньо-професійної програми підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Міжнародна економіка» очно та в онлайн формі. Модераторами заходу виступили завідувач кафедри глобальної економіки, заслужений працівник сільського господарства України д.е.н. професор Наталія ВДОВЕНКО та гарант ОПП «Міжнародна економіка» Олена КІРЕЙЦЕВА.
У обговоренні проекту освітньо-професійної програми «Міжнародна економіка» прийняли участь здобувачі вищої освіти, члени робочої групи, академічна спільнота та стейкхолдери, зокрема: генеральний директор COFCO Agri Ukraine Володимир Осадчук, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри економіки та підприємницької діяльності факультету економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування ННІ економіки та управління Вінницького національного аграрного університету Ольга Хаєцька, доктор філософії з менеджменту, метр де конферанс, автор і гарант першої україно-французької освітньої програми «Міжнародний менеджмент» університету Лотарингії Віолета Москалу.
Запрошені гості дали слушні поради та зауваження. Зокрема, Володимир Осадчук генеральний директор COFCO Agri Ukraine наголосив про важливість і своєчасність підготовкифахівців з міжнародної економіки для сучасного ринку праці. Запит таких фахівців буде в Міністерствах та інших державних установах, в крупних компаніях і в приватній діяльності, зазначив Осадчук. Віолета Москалу,автор і гарант першої україно-французької освітньої програми «Міжнародний менеджмент» університету Лотарингії, зазначила, що у французьких освітніх програмах практична підготовка триває від 3 до 6 місяців і запропонувала збільшити години на практику в програмі «Міжнародна економіка». А також запропонувала використовувати в освітньому процесі навчальні бізнес ігри, які доповнюють практичну підготовку студентів. Ольга Хаєтьцька, кандидат економічних наук, доцент, завідувач кафедри економіки та підприємницької діяльності факультету економіки, інформаційних технологій та сфери обслуговування ННІ економіки та управління Вінницького НАУ, відмітила гарно підібрані предмети в навчальному плані ОП «Міжнародна економіка» і дала слушні поради по наповненню освітньої програми, по визначенню освітніх компетентностей та по структурі навчального плану. Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства АПП України Микола Мороз запропонував предмет «Спільна аграрна політика ЄС» з вибіркових перенести в основні.
Член кафедри глобальна економіка, докторант Юлія Перегуда, дала слушне зауваження, що на програмі на 2 курсі навчання випускова кафедра читає тільки один предмет і запропонувала замінити предмет «Економіка праці і соціально трудові відносини» на предмет «Глобальні товарні ринки і конкуренція». Наприкінці зустрічі учасники наголосили на важливості забезпечення результатів програми навчання відповідно до потреб роботодавців та підготовки фахівців з міжнародної економіки конкурентоспроможними на ринку праці.
      Учасники обговорення дійшли висновку, що проєкт освітньої програми «Міжнародна економіка» відповідає стандартам вищої освіти спеціальності 051 «Економіка», враховує основні сучасні тенденції та запити роботодавців, і водночас дозволяє сформувати індивідуальний освітній напрямок за рахунок обов’язкових та вибіркових освітніх компонентів. Здобувачі вищої освіти підтримали запропоновані зміни до освітніх програм.
 
 
гарант ОПП «Міжнародна економіка»,
к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки
Олена КІРЕЙЦЕВА

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook