Завершення переддипломної практики магістрів спеціальності 051 «Економіка» (Економіка підприємства) та успішний захист звітів

7 листопада 2023 року
Виробнича практика студентів є одним із важливих видів навчальної роботи і здійснюється з метою набуття виробничих навиків приймати самостійно рішення в реальних виробничих умовах. Вона покликана підготувати майбутніх спеціалістів до реальної практичної роботи, забезпечити належний рівень їхньої професійної підготовки.
Метою виробничої практики є закріплення теоретичних знань, які були отримані в процесі навчання, формування професійного вміння приймати самостійні рішення в певних виробничих умовах, оволодіння сучасними методами, формами організації, знаряддями праці в галузі майбутньої спеціальності, виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати на практиці в умовах конкретної установи.

Згідно наказу декана економічного факультету №986 «С» від 08.06.2023 р. та графіку навчального процесу виробнича практика для магістрів спеціальності 051 "Економіка" (Економіка підприємства) тривала з 10 липня 2023 р. по 28 жовтня 2023 р. Під час проходження практики магістранти мали можливість виявити та практично розширити свої Soft skills та перевірити набуті в університеті Hard skills при виконанні професійних завдань у практичному спрямуванні.  

У відповідності до робочого навчального плану та наказів ректора «Про організацію практичного навчання студентів у другому семестрі 2022/2023 навчального року» від 24.01.2023 р. № 40, «Про направлення на виробничу практику» від 08.06.2023 р. № 988 «С», магістри проходили виробничу практику з фаху на базі підприємств різної форми власності.
 
 
 
 
 
Перед початком виробничої практики з фаху гарант магістерської програми к.е.н., доцент, доцент кафедри економіки Гуцул Тетяна Анатоліївна разом із завідувачем кафедри д.е.н., проф. Байдалою Вікторією Володимирівною та керівниками практики провели детальний інструктаж щодо алгоритму проходження практики в умовах воєнного стану, обговорили ключові питання написання і оформлення звіту за результатами практичної підготовки.
30 жовтня 2023 р. на кафедрі економіки відбувся захист звітів за результатами виробничої практики з фаху.
 
 
Під час захисту здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» (Економіка підприємства) другого року підготовки презентували свої результати досліджень, сформованих у процесі виконання основних пунктів програми виробничої практики з фаху, акцентуючи при цьому увагу на пропозиціях щодо вирішення актуальних питань за темами майбутніх магістерських кваліфікаційних робіт.
 
 
 
 
 
 
Виробнича практика готує майбутніх спеціалістів до самостійного виконання обов’язків на першій посаді, де вони працюватимуть. Внесок молодих спеціалістів у практичну діяльність підприємств, установ, організацій відповідної галузі прямо залежить від їхньої підготовленості до роботи, теоретичного кругозору й практичних навичок.
Своїми відповідями на запитання, участю у обговоренні дискусійних питань здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» (Економіка підприємства) другого року підготовки засвідчили достатній рівень теоретичних знань і практичної підготовки, що дали можливість поглибити професійні компетентності, необхідні для успішної роботи за обраною спеціальністю.
Захист звітів проходив у форматі діалогу учасників та керівників практики, тож у ході зустрічі студенти активно відповідаючи на поставлені питання, довели наявність професійних умінь і навичок для прийняття самостійних економічних рішень, здатність вирішувати проблеми, пов'язані плануванням, прогнозуванням подальшої господарської діяльності з метою отримання прибутку в сучасних підприємствах в реальних соціально-економічних умовах. Практика залишила у студентів гарні враження про їхню майбутню професійну діяльність.
 
 
Члени комісії позитивно оцінили результати проходження виробничої практики з фаху і, відповідно, звіти як такі, що містять обґрунтовані висновки відповідно до визначених завдань та окресленої мети.
 
Тетяна Гуцул доцент кафедри економіки, к.е.н., гарант магістерської програми «Економіка підприємства»
Лілія Ільків, доцент кафедри економіки, куратор магістрів 2 року навчання

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook