День батька Día del Padre улюблене свято у іспанців

22 березня 2023, 10:10

 Немає нічого зворушливіше і душевніше, ніж свята на честь батьків. Практично в кожній культурі, у будь-якого народу є хоча б один день у рік, коли прийнято вітати матір або батька. І іспанці в цьому випадку не виняток.


День батька у іспанців (Día del Padre), який відзначається 19 березня щорічно — це День Святого Йосипа, Отця Ісуса. Це не збіг. Адже багато людей зараховують його до числа ідеальних батьків. Причому в це свято прийнято вшановувати не тільки біологічного батька, а й тих людей, які зіграли важливу роль в житті і вихованні людини (вчителі, прийомні батьки, тренери та ін.). До того ж сам Йосип не був рідним батьком Христа.
Асистент кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Вознюк Т.М. разом зі студентами спеціальності «Міжнародні відносини» провела виховне заняття присвячене святкуванню Дню батька в Іспанії.


Відносини у маленьких іспанців з їх батьками зазвичай дуже близькі і теплі. Батьки водять малюків в школу, вчать їх спортивних ігор, охоче відправляються разом з сім'єю на пікніки. Важливою частиною сімейного виховання в Іспанії вважається віддати борг поваги старшим. У більшості сімей свято шанують традиції у вихідні або з особливих приводів збиратися всім родичам за одним столом.
У День батька у іспанців прийнято дарувати подарунки і найчастіше це речі, зроблені своїми руками: альбоми для фотографій, вироби, листівки, малюнки, кулінарні вироби та інше, які діти готують заздалегідь, найчастіше в школі чи дитячому садку. Однак і в місті відчувається атмосфера свята. Проводяться різні тематичні заходи: виставки, концерти та багато іншого. У ресторанах і кафе проводять спеціальні святкові акції. Ті, чиїх батьків вже немає, вважають за краще відвідувати меси і служби в церквах, щоб згадати рідних людей.

Вознюк Т.М.
Асистент кафедри англійської мови для
технічних та агробіологічних спеціальностей

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook